Press release from Companies

Published: 2019-06-17 15:45:37

Zenergy AB: Zenergy når fulltecknad företrädesemission om ca 25,8 MSEK före emissionskostnader

Aktiemarknaden visar stort förtroende för nya Zenergy genom att fullteckna företrädesemissionen om ca 25,8 MSEK före emissionskostnader. Samtidigt verkställs de båda riktade emissionerna om 8 MSEK vardera från nya huvudägarna Stjärnporten AB samt Hökerum Kapitalförvaltning AB, ett dotterbolag till Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB.
Det innebär att totala tillskottet från emissionerna är ca 41,8 MSEK före emissionskostnader.

”Det här är strålande bra för Zenergy och en välkommen signal från aktieägarna som visar att vi har gjort rätt!” säger bolagets VD Johan Olofsson. Vidare säger Johan att ”den största och viktigaste pusselbiten med kapitaltillskott och ny styrelse med de nya huvudägarna är nu komplett. Förutom nytt kapital skapas det med den nya styrelsen en plattform med bred branschkompetens som underlättar möjligheten till nya affärer under lång tid framöver. Detta ger ett Zenergy som är väl rustat mot framtiden vilket ger en tydlig positiv signal till befintliga och potentiella kunder.”

Bolaget ber att få återkomma gällande kostnader för emissionerna.

För mer information kontakta: Johan Olofsson – VD, Zenergy AB (publ)

Telefon: 0765 – 384117   E-post: johan.olofsson@zenergy.se

Denna information är sådan information som Zenergy AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 juni 2019.

Om Zenergy
Zenergy grundades 2009 och är en ledande aktör i utvecklingen av bostäder och andra byggnader baserade på modulär arkitektur. Bolagets patenterade ZIP-Element gör det möjligt att tids- och kostnadseffektivt färdigställa trivsamma bostäder och andra typer av fastigheter med hög kvalitet som uppfyller stränga EU-regelkrav inom energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens.

Handelsbeteckningen för aktien på Spotlight Stockmarket är ZENZIP och ISIN-koden är SE0005705589. 

Zenergy AB (publ), Storgatan 82, 568 32 Skillingaryd, +46 36 121 340, info@zenergy.se, www.zenergy.se



Läs mer hos Cision
Read more about Zenergy AB