Published: 1/31/2022 11:01:26 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about European Institute of Science AB: OMSÄTTNING OCH RÖRELSERESULTAT 4 KV PÅ OFÖRÄNDRAD NIVÅ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Euris (European Institute of Science), som erbjuder produkter till den veterinära hälso- och sjukvårdsmarknaden, redovisar en nettoomsättning på 0,1 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2021. Det är på samma nivå som under motsvarande kvartal föregående år.

Även kvartalets rörelseresultat var oförändrat, jämfört med i fjol, och uppgick till närmare -0,7 miljoner kronor.

Det framgår av bokslutsrapporten.

För helåret 2021 var omsättningen 0,5 miljoner kronor (0,5) och rörelseresultatet -2,5 miljoner kronor (-2,4). Resultatförsämringen förklaras främst av ökade rörelsekostnader, skriver bolaget.

Likvida medel uppgick vid årsskiftet till 3 miljoner kronor (1,4). Efter emissionen under mars 2021, som tillförde 4,1 miljoner kronor, är Euris finansiering för 2022 säkrad, enligt bolaget.

Vd Dario Kriz uppger i rapporten att målsättningen under 2022 är att successivt gå över till att arbeta med distributörer på alla marknader inklusive den svenska i syfte att bättre använda bolagets begränsade personalresurser.

"Jag tror att med denna nya försäljningsstrategi kommer, efter en avslutad pandemi, tillväxttempot för försäljningen att växlas upp betydligt", skriver han i vd-ordet.



                    
                

Read more about European Institute of Science AB