Press release from Companies

Published: 2019-11-12 10:06:00

Parans Solar Lighting AB: Order på SP4 system till välrenommerat universitet i Kalifornien

Det välrenommerade ljus- och dagsljusforskningsanstalten California Lighting Technology Center i Kalifornien, USA, har idag lagt en order på Paranssystem. Ordervärdet uppgår till cirka 210 000 SEK.  

Bilder: Parans och Unsplash

California Lighting Technology Center (”CLTC”) är en del av universitetet University of California Davis, även det välrenommerat. CLTC är ett forsknings-, utvecklings och demonstrationscenter som har till syfte att bland annat bidra till att energieffektiv belysning och innovativa dagsljusteknologier kommer ut på marknaden. Genom att ett väletablerat och känt forskningsinstitut som CLTC köper Paranssystemet för tester erhåller Parans en objektiv nationell utvärdering av systemets prestanda. Testerna kommer att ge Paranssystemet en hög trovärdighet på marknaden i Kalifornien, vilket är relevant för Parans eftersom det är en av fokusmarknaderna. Det finns dessutom flera konkreta intressenter som har efterfrågat CLTC utvärdering. Det vill säga bolag som är intresserade av att köpa Paranssystem så snart testerna är utförda. Ordern från CLTC kan därmed få stor betydelse för försäljningen på den amerikanska marknaden. Installationen och därmed påbörjandet av testerna beräknas ske under första kvartalet 2020.

- Det är riktigt bra att ett känt forskningsinstitut som CLTC har uppmärksammat vårt system och utifrån deras första bedömning ansett det vara så pass intressant att de nu väljer att köpa in systemet för att testa det, säger Anders Koritz, VD på Parans. Dels kommer vi att få resultat från ett trovärdigt institut, dels finns det konkret potential i merförsäljning till de väntande intressenterna, dels stärker det vår position och ger ännu bättre förutsättningar för den distributör som kommer att etableras efter att partnersökningen är avslutad via Business Sweden.

 För mer information kontakta gärna: 

Anders Koritz, VD Parans Solar Lighting AB (publ), tfn. 0733-211635, anders.koritz@parans.com www.parans.com 

Om Parans Solar Lighting AB (publ) 

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen. Parans Solar Lighting är noterat på Spotlight Stock Market och har kontor i Mölndal. 

Läs mer hos Cision
Read more about Parans Solar Lighting AB