Press release from Companies

Published: 2019-11-14 16:14:44

Zenergy AB: ZENERGY AB (publ) HAR INGÅTT SAMARBETSAVTAL MED DEFIGO AB MED AVSIKT ATT LEVERERA 50-100 BOSTÄDER ÅRLIGEN

Zenergy AB har ingått ett samarbetsavtal med Defigo AB.
Defigo AB har beräknat ett behov och en efterfrågan motsvarande en årsvolym om 50-100 bostäder baserade på mindre till mellanstora standardiserade villor. Syftet med avtalet är att kunna möta utvecklingen med snabbare ledtider inom bostadsmarknaden.

Defigo är en modern bostadsutvecklare utan egen tillverkning eller produktion som valt Zenergy som så kallad ”preferred supplier”, där Zenergy erbjuder tillverkning av bostadselement och kompletta byggentreprenader baserade på konceptet ZIP-Bostäder. Defigo och Zenergy har identifierat en gemensam syn på utveckling och produktion av bostäder med tillämpning av kostnadseffektiva lösningar.  

Parternas gemensamma målsättning är att etablera ett långsiktigt samarbete, vilket för båda Parter syftar till maximalt värdeskapande baserat på kompetens- och erfarenhetsutbyte samt en kostnadseffektiv byggprocess. Samarbetet grundar sig i en gemensam förväntansbild om att åstadkomma en tid- och kostnadseffektiv resultatinriktad byggprocess som överbryggar de historisk ineffektiva arbetssätt för vilket byggbranschen ibland kännetecknas och därigenom bl.a. finna arbetssätt för att minska ledtiderna på villamarknaden.

För mer information kontakta: Johan Olofsson – VD, Zenergy AB (publ)

Telefon: 0765 – 384117

E-post: johan.olofsson@zenergy.se

Denna information är sådan information som Zenergy AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 november 2019.

Om Zenergy
Zenergy grundades 2009 och är en ledande aktör i utvecklingen av bostäder och andra byggnader baserade på modulär arkitektur. Bolagets patenterade ZIP-Element gör det möjligt att tids- och kostnadseffektivt färdigställa trivsamma bostäder och andra typer av fastigheter med hög kvalitet som uppfyller stränga EU-regelkrav inom energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens.

Handelsbeteckningen för aktien på Spotlight Stockmarket är ZENZIP och ISIN-koden är SE0005705589

Zenergy AB (publ), Storgatan 82, 568 32 Skillingaryd, +46 36 121 340, info@zenergy.se, www.zenergy.se

Läs mer hos Cision
Read more about Zenergy AB