Published: 4/19/2022 9:02:00 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about AB Igrene: NÅGOT LÄGRE FÖRLUST 1 H, UPPREPAR KRITIK MOT REGERINGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gas- och oljeprospekteringsbolaget Igrene redovisar ett rörelseresultat för det första halvåret (september-februari) i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 på -2,9 miljoner kronor (-3,2).

Bolaget har tidigare redovisat siffror för räkenskapsårets första kvartal (september-november) då rörelseresultatet uppgick till -1,6 miljoner kronor.

Igrene hade knappt några intäkter för halvårsperioden, vilket även var utfallet under motsvarande period ett år tidigare. Vid utgången av perioden uppgick de likvida medlen till 2,1 miljoner kronor (3,7).

Igrene upprepar i delårsrapporten sin kritik mot regeringens förslag om att förbjuda utvinning av kol, olja och naturgas i Sverige. Bolaget anser att regeringsförslaget rimmar mycket dåligt med EU-kommissionens förslag om att naturgas ska klassas som grön energi till dess bättre alternativ finns att tillgå.

"Det verkar orimligt att Sverige skall förbjuda utvinning av naturgas innan vi gjort oss av med importerad kol, olja och naturgas", resonerar Igrene.

Förslagen är även oförståeliga i det rådande geopolitiska läget, anser bolaget.



                    
                

Read more about AB Igrene