Press release from Companies

Published: 2020-03-10 08:15:00

VibroSense Dynamics AB: VibroSense Dynamics lansering av VibroSense Meter[®] II har fått ett mycket positivt mottagande

VibroSense Dynamics (VibroSense) pågående lansering av VibroSense Meter®II systemet har fått ett mycket positivt mottagande från marknaden. Sedan maj månad 2019 har totalt 23 enheter levererats till bolagets två affärsområden HAVS och Onkologi. För att täcka kommande behov planeras en ny produktionsserie under våren 2020 hos en legotillverkare som är specialiserad på volymproduktion av medicintekniska produkter.

VibroSense fortsätter med lanseringen av den nya produkten VibroSense Meter®II enligt plan. Under slutet av 2019 och början av 2020 har bolaget leverererat 13 av inledningsvis 24 beställda system till företagshälsovården Avonova Hälsa AB. Vid introduktionen har VibroSense assisterat vid olika utbildnings- tillfällen i Avonovas regioner Stockholm, Västergötland, Skåne och Småland. Mottagandet från Avonovas berörda enheter har varit mycket positivt och det har framgått väldigt tydligt att det finns ett stort behov av snabba och smidiga hälsokontroller av vibrationsexponerade arbetstagare. En viktig faktor som har lyfts fram, är nyttan av VibroSense nya mjukvarutillägg HAVS Screening, som även ger en klassificering av resultat i tre nivåer: Normal-, Misstänkt- och Signifikant avvikelse från systemets referensdata.

Under perioden maj-december 2019 har bolaget levererat ytterligare 10 enheter inom affärsområdena HAVS samt Onkologi. För att fullfölja leveranser av innestående orderstock och samtidigt tillgodose försäljning efter sommaren, har ett samarbete inletts med en legotillverkare som har kapacitet att volymproducera medicintekniska produkter.

VibroSense har en mycket intensiv vår och sommar framför sig där bolaget kommer delta på flera intressanta kongresser och events i Sverige, Tyskland och Holland. Bolaget kommer att fokusera på affärsområdena HAVS och Diabetes. Som ett led i sin strategiska plan har VibroSense inlett framtagning av ytterligare ett mjukvarutillägg, Diabetes Fot-Screening. Det nya mjukvarutillägget beräknas vara klart för lansering och klinisk utvärdering efter sommaren 2020.

  • Lanseringen av VibroSense Meter®II inom företagshälsovård har gått mycket bra. Våra initiala kontakter med marknaden inom området Diabetes under årets första månader, har lämnat oss flera positiva svar avseende vår produkt. Styrelsen och jag är eniga om våra prioriteringar och under de kommande månaderna fortsätter vi att bli mer specifika i våra aktiviteter. De två affärsområdena HAVS (Företagshälsovård) och Diabetes och minst en exportmarknad, kommer att ha tydlig prioritet. Vi ser god utvecklingspotential för företaget inom dessa områden. Under mina första två månader hos VibroSense har jag kunnat konstatera att organisationen är väl förberedd att gå vidare från att vara ett utvecklingsbolag, till att bli ett starkt tillväxtbolag. VibroSense Dynamics har under de senaste 2-3 åren lagt en god grund och plattform för att gå vidare i nästa steg med kommersialisering av vår produkt och detta ska vi utnyttja, säger Hans Wallin, VD VibroSense Dynamics AB.

Kontakt
Hans Wallin, VD VibroSense Dynamics AB,                                                           
Tel: +46 40 88 026
E-post: info@vibrosense.com

www.vibrosense.com

Om VibroSense Dynamics AB (publ)

VibroSense Dynamics AB (publ) utvecklar och säljer medicintekniska produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter. Metoden går ut på att mäta och kvantifiera förmågan att känna vibrationer vid flera frekvenser. Bolagets kunder är diabetesmottagningar, företagshälsovård, sjukhus, vårdcentraler och forskare.

Vår vision är att bolagets produkter ska vara ett standardinstrument vid alla neurologiska under-sökningar för att upptäcka tidiga tecken på förändringar i känseln så att patienter och deras vårdgivare kan sätta in förebyggande åtgärder som förhindrar, reducerar eller fördröjer uppkomsten av nervskador i händer och fötter.

Läs mer hos Cision
Read more about VibroSense Dynamics AB