Press release from Companies

Published: 2020-05-14 08:40:01

Absolicon Solar Collector AB: Kommuniké från årsstämman 2020-05-13

Absolicons bolagsstämma samlade en liten skara aktieägare på plats men webbsändes också. Stämman beslutade i enlighet med styrelsens och valberedningens förslag. Alla beslut var enhälliga.

Årsstämman websändes och vissa aktieägare deltog via ombud på plats i Härnösand. Vd Joakim Byström inledde med en presentation av bolaget. Därefter öppnades stämman av styrelsens ordförande Malte Frisk.

Nedan anges de huvudsakliga besluten vid årsstämman:

  • Jonny Lundin valdes till ordförande att leda årsstämman.
  • Vid stämman var ca 449 552 aktier (22,5 %) av totalt 1 998 650 aktier representerade.
  • Stämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkning.
  • Styrelsens ledamöter samt verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret.
  • Stämman beslutade att disponera resultatet enligt styrelsens förslag att inte lämna utdelning.
  • Stämman beslutade enligt kallelse att bemyndiga styrelsen att för tiden till nästa ordinarie årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om emission av aktier.
  • Stämman beslutade att bolagsordningens aktiekapitalgränser ändras till lägst 1 500 000 kronor och högst 6 000 000 kronor
  • För tiden fram till nästa årsstämma valdes enligt valberedningens förslag Malte Frisk till styrelseordförande (omval) och till ledamöter valdes Joakim Byström (omval), Peter Johansson (omval), Olle Olsson (omval) och Sören Olsson (omval). Revisionsbolaget KPMG (omval) valdes till revisor
  • Stämman beslutade att anta "Arbetsordning och principer för utseende av valberedning" enligt kallelse.

Alla beslut var enhälliga.

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB
E-post: joakim@absolicon.com
tel: 0611-557000

Pressbilder: http://www.absolicon.se/nyheter/pressbilder/ 

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Efter att ha uppnått banbrytande prestanda har Absolicon byggt två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kan producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

Läs mer hos Cision
Read more about Absolicon Solar Collector AB