Press release from Companies

Published: 2020-05-14 10:39:16

Raybased AB: KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I RAYBASED HOLDING AB (PUBL)

Aktieägarna i Raybased Holding AB (publ), 556776–3213 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 29 maj 2020, kl. 13.00 på A Odhners Gata 41, 421 30 Västra Frölunda. 

A. Rätt att delta på årsstämman
Aktieägare som önskar delta vid stämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per den 22 maj 2020, och dels anmäla sin avsikt att delta i stämman senast den 22 maj 2020 per post till Raybased Holding AB, A Odhners Gata 41, 421 30 Västra Frölunda, alternativt via mail; info@raybased.com.

Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer,
e-postadress, eventuella biträden, samt uppgifter om aktieinnehav. Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda dagtecknad fullmakt för ombudet. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på Bolagets hemsida www.raybased.com. Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom banks notariatavdelning eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att delta vid stämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan registrering måste vara genomförd per den 22 maj 2020 och förvaltaren bör således underrättas i god tid före nämnda datum. Om fullmakt utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakt gäller ett år från utfärdandet eller den längre giltighetstid som framgår av fullmakten, dock högst fem år.

Information med anledning av Covid-19 (Coronaviruset)
Bolaget värnar om sina aktieägares och anställdas hälsa och välbefinnande. Det är viktigt för Bolaget att ta ett samhällsansvar och bidra till att begränsa risken för smittspridning av Covid-19. Enligt Folkhälsomyndigheten så pågår en allmän smittspridning av Covid-19 i Sverige och personer tillhörande någon riskgrupp uppmanas iaktta försiktighet och undvika folksamlingar.

Som en försiktighetsåtgärd avser Bolaget att hålla stämman kort och effektiv. Ingen förtäring kommer att erbjudas. Frågorna på stämman kommer att koncentreras till beslutspunkterna på dagordningen. För eventuella allmänna frågor om bolaget eller koncernen är aktieägare välkomna att skicka in dessa i förväg till bolaget via e-post till info@raybased.com. 

Aktieägare som har influensaliknande symtom, befunnit sig i ett riskområde, tillhör någon riskgrupp eller har varit i kontakt med någon som är smittad med Covid-19 bör noga överväga att använda sig av möjligheten att förhandsrösta, se nedan, samt möjligheten att delta genom ombud, d.v.s. rösta genom fullmakt.

Bolaget följer händelseutvecklingen noggrant och kommer vid behov att uppdatera ovan beskrivna försiktighetsåtgärder inför stämman.

B. Ärenden på stämman

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande och sekreterare vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Fråga om godkännande av styrelsens förslag till dagordning
  5. Val av en eller två justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Beslut om nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna
  8. Stämmans avslutande
 

Förslag till beslut

Punkt 7 - Beslut om nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna på följande villkor.

Bolagets aktiekapital ska ökas med högst 7 366 642,80 kronor genom nyemission av högst 49 110 952 aktier till en kurs om 0,50 kronor per aktie. Rätt att teckna nya aktier ska med företrädesrätt tillkomma de som på avstämningsdagen den 5 juni 2020 är registrerade som aktieägare i bolagets aktiebok varvid en aktie ger rätt att med företrädesrätt teckna två nya aktier.

Teckning av aktier med stöd av teckningsrätter sker genom samtidig kontant betalning under perioden 9–23 juni 2020. Teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter ska ske under samma period på separat teckningslista. Betalning för nya aktier som tecknas utan stöd av teckningsrätter ska erläggas kontant senast tredje bankdagen efter avsändande av avräkningsnota som utvisar besked om tilldelning av aktier. Betalning ska även kunna ske genom kvittning och teckning ska i sådana fall ske på separat teckningslista under samma tid. Kvittning verkställs i och med teckning. Styrelsen ska ha rätt att förlänga tiden för teckning. 

För det fall inte samtliga nya aktier tecknas med företrädesrätt ska styrelsen, inom ramen för emissionens högsta belopp, besluta om fördelning av aktier som inte tecknats med företrädesrätt. Sådan fördelning ska i första hand ske till aktietecknare som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter, oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte, och vid överteckning i förhållande till det antal aktier som sådana personer tecknat i nyemissionen och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. I andra hand ska fördelning ske till övriga som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter och, vid överteckning, i förhållande till det antal aktier som sådana personer anmält för teckning, och i den mån detta inte kan ske, genom lottning. I tredje hand ska tilldelning ske till emissionsgaranter i förhållande till garanterat belopp.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätter är den 3 juni 2020. Första dag för handel exklusive teckningsrätt är den 4 juni 2020. Handel med teckningsrätter kommer att pågå under perioden 9–18 juni 2020. Handel i BTA (Betald Tecknad Aktie) kommer att pågå från 9 juni till dess emissionen registrerats hos Bolagsverket.

De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.

Den föreslagna emissionen omfattas av teckningsförbindelser och emissionsgarantier om ca 24,5 Mkr, vilket innebär att emissionsbeloppet är täckt till 100 procent. Delar av emissionsgarantierna utgörs av åtaganden av kvittningar av befintliga konvertibellån. Envar av styrelseledamöterna, eller den som sådan styrelseledamot utser, ska bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan komma att krävas för registrering hos Bolagsverket.
 

C. Upplysningar, handlingar och antal aktier och röster
Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Upplysningsplikten omfattar även bolagets förhållande till annat koncernföretag, koncernredovisningen samt sådana förhållanden beträffande dotterföretag som avses i föregående mening.

Bolaget har 24 555 476 aktier och röster.

 

D. Behandling av personuppgifter 

För information om hur bolaget behandlar dina personuppgifter hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears webbplats www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicybolagsstammor-svenska.pdf

 

------------------------------------

Raybased Holding AB (publ)
Styrelsen

 

Mer information lämnas av:
Fredrik Brodin
Styrelseordförande, Raybased Holding AB (publ)
Telefon: +46 708 88 66 65

fredrik.brodin@raybased.com

Jonas Almquist                                                            
VD, Raybased AB (publ)                             
Telefon: +46 702 58 38 88                         

jonas.almquist@raybased.com    


 

Denna information är sådan information som Raybased Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 maj 2020.

Läs mer hos Cision
Read more about Raybased AB