Reports

Published: 2020-05-19 07:58:47

Zoomability Int AB: Rapport Q1 2020

????

?




























 

?

 

VD ord

Januari och februari lovade mycket då vi kom igång med leveranserna efter det stopp vi hade i december. Förutom Sverige så levererade vi flertalet Zoomar till USA, Italien och Nederländerna. Vi sålde också några i Australien och hade förfrågningar från kunder runt om i världen.

Det mesta dog dock ut under mars då covid-19 slog till på allvar i Europa och USA, så den förväntat fortsatta ökningen i försäljning avstannade. Vi fick också ställa in en del planerade aktiviteter här i Sverige såsom cykelmässan på Stockholmsmässan där vi skulle lansera vårt samarbete med Destination Lofsdalen.

I USA blev det helt stopp med försäljningsaktiviteter under mars. Glädjande nog ser vi nu att det börjar lätta lite och vi hoppas kunna komma igång i full skala med vår distributör McCabe Outdoor Mobility och deras satsning på Zoom-USA innan sommaren. En ny specifik hemsida, enbart för USA, är i princip klar och kommer snart att lanseras och vara basen för Zoom-USAs marknadsbearbetning framöver. Glädjande är också att Australien beställt fler Zoomar i april.

Givetvis är de siffror vi nu visar för Q1 en spegelbild av den rådande situationen i världen. Åtgärder vi vidtagit för att stärka bolagets likviditet är att ansökt och fått ta del av PPP-programmet i USA, vilket garanterar lönerna för våra 3 anställda i Zoomability Inc fram till och med juni.

Under coronakrisen jobbar vi på för fullt med att stärka de interna processerna och sköter den kontinuerliga kundsupport som behövs.

Vi har också initierat ett första steg när det gäller flytten av produktionen (slutmonteringen) till Västerås som vi berättat om tidigare. Bildligt talat så står vi nu och stampar som en galopphäst i startfållan och ser fram emot att komma ut på banan.

Viktigt att ta med sig trots coronakrisen är att inget har förändrats i vårt fundament. Zoom Uphill® är en mycket konkurrenskraftig produkt på en starkt växande marknad där vi hittills bara skummat på ytan.

Med vänlig hälsning

Pehr-Johan Fager
VD Zoomability Int AB

Mer information:
pj@zoomability.com
0709-203 961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en eldriven terränggående fyrhjuling, Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB