Press release from Companies

Published: 2020-05-19 15:13:03

True Heading AB: True Heading: Kommuniké från årsstämman 2020-05-19

Årsstämman i True Heading AB (publ) avhölls kl. 14:00, 2020-05-19 och i sammandrag beslutades följande;

- Bolagets ordförande Anders Bergström hälsade alla deltagare välkomna och lämnade över till advokat Jenny Grunden som valdes till ordförande vid stämman.

- Stämman ansågs vara behörligen kallad till och agendan godkändes enhälligt.

- Stämman beslutade att fastställa balans- och resultaträkning och att resultatet skall disponeras enligt förslaget i förvaltningsberättelsen, samt att bevilja ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter. För verkställande direktören reserverade sig en majoritet av deltagarna mot ansvarsfrihet.

- Stämman beslutade att bevilja styrelsen mandat för att besluta om emissioner med 80 000 000 B-aktier enligt till stämman framlagt förslag. Beslutet var enhälligt.

- Stämman beslutade att arvoden till styrelse skall utgå med max ett basbelopp per år. För personer anställda eller som konsulter inom bolaget eller koncern utgår inget arvode. För revisorer skall ersättning utgå enligt bok och räkning. Beslutet var enhälligt.

- Till ordinarie styrelseledamöter omvaldes; Anders Bergström, Nils Willart. Som nyval valdes Göran Liljegren och Mattias Wachtmeister

- Ordförande informerade också om det ägardirektiv som vilken en andel överstigande 90% av ägarna närvarande vid stämman tidigare presenterat för styrelsen. Nu föreslogs även detta innefatta ett uppdrag att titta på bolagets framtida verksamhet och ett möjligt skifte kring bolagets idag huvudsakliga verksamhet för en bättre framtida lönsamhet och aktieägarvärde. Ägardirektivet har sedan tidigare följande nu något modifierade innehåll:
- Inrikta bolaget mot den del av marknaden som kan bli mest lönsam i ett kortare perspektiv. Huruvida detta är B2B eller B2C måste analyseras ordentligt utifrån att helt egna produkter kan introduceras inom ett 1-2 års perspektiv.

- Målet skall primärt vara att skapa aktieägarvärde genom stabilitet och lönsamhet och därefter ett intresse för att hitta en extern köpare som tycker att tekniken (produkterna), kundbas och kanske inte minst bolagets patent som skulle vara tillräckligt starka för att förvärva.

- Driv därför också försäljning av bolagets patent mot aktörer som verkar inom ramen för dessa. 

Täby 2020-05-19 True Heading AB 

För ytterligare information:

Anders Bergström, True Heading AB, E-mail: anders.bergstrom@trueheading.se

Tel. +46 8 6222660 alt. fax. +46 8 54593910

True Heading AB (publ), listat på Spotlight är idag världsledande inom navigationsappar och AIS (Automatic Identification System). True Heading tillverkar och säljer AIS transpondrar, GPS-kompasser, sjösäkerhetsprodukter och navigationssystem m.m. AIS är en naturlig del av säkerhetssystemet både ombord och iland för navigering, upptäckt av andra fartyg eller om olyckan är framme och självklart en viktig del i navigering. 

För mer information se www.trueheading.se

Läs mer hos Cision
Read more about True Heading AB