Published: 8/17/2022 9:00:16 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Gullberg & Jansson AB: INTÄKTERNA ÖKADE 20% 2 KV, +7% ORGANISKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miljöteknikbolaget Gullberg & Jansson redovisar en omsättning på 149 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (124).

Omsättningstillväxten i förhållande till samma kvartal föregående år var 20 procent varav 7 procent var organisk.

"Vår tillväxtstrategi löper på som planerat och vi levererar vårt bästa försäljningsresultat någonsin trots en mycket tuff omvärld. Våra olika vinstmarginaler har sjunkit något men ligger över våra finansiella mål. En del av orsakerna kring lägre vinstmarginaler är genomförda planerade investeringar i nya produkter och nytt upplägg kring installation och service", skriver vd Peter Bäck i rapporten.

Rörelseresultatet, mätt som ebitda, uppgick till 31,4 miljoner kronor (33,1).

Nettoresultatet sjönk till 18,9 miljoner kronor (24,0). I rapporten skriver bolaget att avskrivningar av goodwill påverkat resultatet efter skatt med totalt -4,7 miljoner kronor andra kvartalet (-1,9).

"Slutligen, vi har ingen handel med Ryssland och Ukraina, men den pågående konflikten påverkar delvis vår verksamhet. Vi ser ökade priser på råmaterial och drivmedel. Och detta tillsammans med ett osäkert konjunkturläge med hög inflation, valuta och ränteförändringar kan komma att påverka vår verksamhet på både kort och lång sikt. Detta gör det än mer viktigt att vi fortsätter vårt arbete med god kostnadskontroll, utveckling av vår affär och hela tiden arbeta med att hela tiden långsiktigt ha lönsamhet i fokus", skriver Peter Bäck.



                    
                

Read more about Gullberg & Jansson AB