Press release from Companies

Published: 2020-06-24 11:13:25

Parans Solar Lighting AB: Solljus via Paranssystem lanseras på BIMObject

Idag lanserar Parans sina produkter på BIMObject som är världens största digitala content managementsystem där all information samlas för en byggnads livscykel. BIMObject är en plattform för marknadsföring och förser användaren med rätt information i rätt fas under projektet. Parans ges möjlighet att nå 1,8 miljoner arkitekter över hela världen.


BIM (Building Information Modeling) används i byggprojekt över hela världen och är den globala standarden för digital informationshantering. BIMObject har nästan 1 900 leverantörer och platt-formen används av nästan alla stora arkitektbyråer över hela världen. BIMObject har idag 1,8 miljoner användare globalt med 45 miljoner nedladdningar per år.

Genom BIMObject kommer Parans lösningar att finnas tillgängliga enkelt digitalt för cirka 2 miljoner BIMObject-användare (föreskrivande led såsom arkitekter och projektörer). Ett BIM-objekt är en digital kopia av en tillverkad produkt som enkelt kan placeras av exempelvis arkitekter i ritningsmiljöer i designprocessen. Parans har valt BIMObject, som är världsledande inom detta område, för att möta kraven från arkitekterna i deras arbetsprocess. Utöver att tillhandahålla 3D-formatet av produkten finns möjlighet att addera all relevant information om ljusdesignförslag, projektering, underhåll och mer.

- Vår strategi är att vara "on every architects mind" och det är av stor vikt för oss att kunna nå ut och erbjuda våra produkter i 3D-format i de ritningsmiljöer där våra föreskrivande led finns. Genom denna plattform får vi både en ny effektiv marknadsföringskanal men vi blir också mer relevanta och ger föreskrivande led enkelheten att kunna ta del av rätt information kring våra produkter och rita in dem i rätt fas av deras arbetsprocess. Vi ser fram emot att fler får upp ögonen för vår unika solljuslösning, säger Fredrik Johansson, Senior Vice President Sales & Marketing på Parans.  

För mer information kontakta gärna:
Anders Koritz, VD Parans Solar Lighting AB (publ), tfn. 0733-211635, anders.koritz@parans.com www.parans.com

Om Parans Solar Lighting AB (publ)
Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen. Parans Solar Lighting är noterat på Spotlight Stock Market och har kontor i Mölndal.
Hur funkar Paranssystemet: https://youtu.be/eflcbj2lpWo

Läs mer hos Cision
Read more about Parans Solar Lighting AB