Press release from Companies

Published: 2020-07-03 07:30:00

Touchtech AB: Touchtech nyhetsbrev – juni 2020

Allt fler av våra kunder inom retail vittnar om att läget blir allt bättre och framförallt att det inte blev lika illa som man trodde. Dessutom upplever vi ett allt större intresse i innovativa lösningar för att anpassa handeln till post-Corona. Det innebär bland annat möjligheten att kunna möta sina kunder fysiskt likväl som virtuellt för att inspirera och sälja.

De senaste månaderna har vi utforskat och utvecklat innovativa lösningar och är därför glada att vi fått fortsatt förtroende från Bestseller att vidareutveckla Touchtech Showroom-lösningen under hösten med en viss ny inriktning. Utvecklingen sker fortsatt för Vero Moda men fler varumärken inom Bestseller-koncernen har redan visat intresse. Tilläggsbeställningen från Bestseller är på 1,3 MSEK, vilket informerades om i pressmeddelande från 1 juli. Parterna är också överens om att fler tilläggsbeställningar kommer att behövas för att säkerställa att lösningen är redo för utrullning till fler varumärken och marknader.

Parallellt har vi inlett ett samarbete med Stockholm Fashion District som arrangerar bland annat inköpsmässor. Nästa inköpsmässa där mode-varumärken ställer ut för att möta sina återförsäljare/inköpare är Stockholm Fashion Week den 10 - 15 augusti. Deras utmaning är att inköparna inte har samma möjligheter som tidigare att besöka mässan fysiskt. En handfull varumärken kommer att få möjligheten att utvärdera de nya innovationerna i Touchtech Showroom, där säljarna kommer att virtuellt kunna presentera höstens kollektioner direkt från mässmontern. Deltagarna kan vara fysiskt på plats eller delta digitalt för att på ett kollaborativt sätt skapa inköpslistor. Mer om denna spännande lösningen avser vi att presentera efter mässan.

Vi har fått indikationer från Bestseller om att de avser att koppla på ett nytt varumärke till Touchtech Vendo i början av hösten. Samtidigt tuffar det på med nya Jack & Jones butiker som kontinuerligt ansluts till Vendo samt att det förbereds för utrullning till ytterligare fyra nya marknader under hösten.

Nästa publiceras kommer i samband med delårsrapporten.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Deniz Chaban, VD
deniz@touchtech.com

Om Touchtech

At Touchtech, we have a mission: to solve retail’s challenges with products that delight and inspire. As the company behind the market leading and ground-breaking Endless-Aisle software products — Vendo, Showroom and Lima — we enable retailers around the world to digitalize their retail work-flows using interactive solutions. From car dealerships to retail stores, pop-up concepts to B2B-showrooms, our products are extending what’s possible when integrating online with offline, delivering on the promise to increase sales, profitability and enrich customer experience in physical spaces.

Läs mer hos Cision
Read more about Touchtech AB