Press release from Companies

Published: 2020-07-13 10:32:02

Zoomability Int AB: Vi förväntar oss stark efterfrågan från USA

Zoomability har nu skrivit avtal med Livning Spinal i USA, en huvudsakligen Internetbaserad försäljare av mobilitetsprodukter för rullstolsburna personer, som funnit på marknaden i 9 år. Det tillsammans med Zoom-USA, som drivs av McCabe Outdoor Mobility, har vi tagit ett steg mot den stora generella marknaden för mobilitetsprodukter för rullstolsburna i Nordamerika.

Sedan 2014 har USA varit Zoomabilitys största och viktigaste marknad genom det avtal som då ingicks med Independens Fund, en välgörenhetsorganisation som hjälper skadade krigsveteraner komma tillbaka in i samhället. Det öppnade också dörren mot andra organisationer som hjälp krigsveteraner såsom Freedom Alliance och Semper Fi.

Totalt har vi via dessa kanaler sålt dryga 500 Zoom Uphill® i USA, men veteranmarknaden är relativt begränsad. Med våra nya samarbetspartners når vi nu den breda marknaden med nära 4 miljoner personer som är rullstolsburna. Marknaden för olika typer av rullstolar i USA var för övrigt 2,5 miljarder dollar 2018 enligt statista.com, vilket är dubbelt upp mot europamarknaden.  

Totalt räknar man med att det finns drygt 11 miljoner över 15 år i USA som har svårt att ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel.

Vi ser redan nu en klart starkare efterfrågan tack vare det arbete som McCabe gjort i år trots coronapandemin. De har nu sålt allt vi kunnat leverera till dem i år. Nu är 5 Zoomar till på väg över till USA och ytterligare 5 till ska skickas så snart produktionen kommit igång igen i början av augusti.

Vi förbereder oss nu på en ökad produktionstakt för att kunna möte den ökade efterfrågan vi ser.  

 

För mer information kontakta:

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en eldriven terränggående fyrhjuling, Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Läs mer hos Cision
Read more about Zoomability Int AB