Press release from Companies

Published: 2020-07-24 12:28:31

Calmark Sweden AB: Calmark rekryterar Jim Hansson i rollen som produktions- och logistikchef

Calmark Sweden AB har anställt Jim Hansson i rollen som Director of Production & Logistics. Jim kommer att ansvara för att bygga upp Calmarks produktion och logistik och tillträder i oktober 2020.

Jim Hansson har mycket lång och gedigen erfarenhet från det medicintekniska området och har de senaste åren arbetat som produktionschef och ställföreträdande platschef på det svenska börsnoterade företaget XVIVO Perfusion AB i Lund. Dessförinnan har Jim arbetat på Vivoline Medical AB, NOTE Lund AB, MAQUET Nordic AB och Jostra AB. Inom Jims erfarenheter ingår kontinuerligt produktutvecklingsarbete, produktionsanpassning och logistik/distribution av medicintekniska produkter samt inköp, lageroptimering, produktion, leverantörsutvärderingar och Quality Assurance enligt ISO 13485.

"Det ska bli mycket spännande att ansluta till gänget på Calmark", säger Jim Hansson. "Eftersom jag har jobbat tillsammans med Anna förut på Vivoline så har jag haft koll på Calmarks utveckling och är imponerad av den takt som bolaget hittills hållit. Jag ser fram emot att få vara med och bygga upp produktions- och logistikavdelningen inför världslanseringen. "

"Jag är otroligt glad att ha kunnat rekrytera Jim till Calmark", säger Anna Söderlund, VD. "Han har exakt den erfarenhet och det kunnande som bolaget behöver när vi nu ska börja skeppa produkter till olika delar av världen. Han kommer också kunna bidra i projekten som pågår med investeringarna i produktionslinan. Ett mycket värdefullt tillskott till teamet!  

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 214 98 93
E-post: anna.soderlund@calmark.se 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) med enklare och snabbare analyser av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen består av en läsare och engångsprodukter. Marknadslansering av de tre första testerna sker under 2020. Fram till 2030 beräknar WHO att det kommer födas 1,5 miljarder barn i världen. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem erbjuder Calmarks produkt ett stöd för diagnos som idag inte finns eftersom tillgången på sjukhuslaboratorier många gånger är begränsad. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer på www.calmark.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Calmark Sweden AB