Reports

Published: 2020-08-28 08:53:54

Fastout Int. AB: Halvårsrapport 2020 FastOut Int. AB

VD har ordet

I en värld som dagligen påverkas av Covid-19 och dess effekter står inte heller FastOut utan påverkan. Vårt fokus har därför varit att använda våra resurser så klokt som möjligt - att utveckla nya effektiva tjänster och bearbeta marknaden för att skapa ytterligare intäktsflöden.
Under sommaren färdigställdes tekniken och plattformen för FastOuts senaste affärsområde. Den nya tjänsten är ett helt ekosystem för digitalt material som t ex uppdragsbeställningar av stillbilder, digitala visningar och flera andra funktioner. Det ger drönaroperatörer, fastighetsmäklare och fotografer ännu bättre möjligheter till samarbete. Plattformen är nu lanserad och de första användarna har gett mycket positiv feedback. Marknaden för stillbilder i bostadsbranschen omsätter bara i Sverige hundratals miljoner.  Vi ser fram emot ytterligare kunder och nya möjligheter att skala upp plattformen som är en unik totallösning, som kommer att kunna anpassas efter nya segment och nya marknader.

Vi har även ytterligare projekt som ligger i testmiljö som förväntas lanseras bredare under hösten. Vi tror på helhetslösningar och att FastOut ska skapa förändring i branschen.
Även i de nya projekten siktar vi inledningsvis på den närliggande kundbasen inom fastighetsmäklare men vi ser samtidigt att möjligheterna för våra tjänster sträcker sig långt bortom fastighet- och bostadsbranschen.

Ekonomiskt märker vi, som vi tidigare nämnt, av effekterna av pandemin och vi ser en något minskad nettoomsättning, 1,3 miljoner kronor jämfört med 1,6 miljoner kronor motsvarande period förra året. Samtidigt ser vi att kostnadskontrollen och ett tydligt resultatfokus ändå ger en förbättring som innebär att vi går från minus 0,1 till plus 0,1 miljoner kronor jämfört med motsvarande period föregående år. Det ger en fortsatt stabil ekonomisk grund och ligger helt i linje med vår lönsamhetsstrategi.
Sammantaget är det aldrig bra med minskade intäkter men vi tycker att vi balanserar upp detta med att ändå leverera ett positivt resultat. Med både nya och kommande tjänster i portföljen är vi hoppfulla, trots den osäkerhet som pandemin skapar.

Håkan Lindgren
Verkställande Direktör
FastOut Int. AB



Finansiell översikt

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 2020
Nettoomsättningen uppgick till 2,7 MSEK (3,2)
Totala intäkter uppgick till 3,2 MSEK (3,6)
Rörelseresultatet uppgick till 0,1 MSEK (-0,2)
Periodens resultat uppgick till 0,1 MSEK (-0,2)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser första halvåret 2019.

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 2 2020
Nettoomsättningen uppgick till 1,3 MSEK (1,6)
Totala intäkter uppgick till 1,6 MSEK (1,8)
Rörelseresultatet uppgick till 0,1 MSEK (-0,1)
Periodens resultat uppgick till 0,1 MSEK (-0,1)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser kvartal 2 2019.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER RAPPORTPERIODEN (2020.01.01 - 2020.06.30)
- FastOuts återförsäljare i Norge - Inviso fick en lyckad försäljningsstart. Efter bara två veckors försäljningsarbete tecknades 7 nya avtal.
- FastOut lanserade en förbättrad integration för Finn.no i Norge
- FastOut rekryterade en ny försäljningsansvarig, Rasmus Lundh som närmast kommer från Svensk Fastighetsförmedling
- FastOut meddelade rekordaktivitet på plattformen under 2019 med fler än 14 miljoner sidvisningar
- FastOut släppte en uppdaterad version av sin app FastOut player för att underlätta fastighetsmäklarnas arbete med att ta in nya kunder
- FastOut beviljades ett bidrag från Region Stockholm på 200 000 kronor. Pengarna ska användas till fortsatt affärsutveckling för internationell      utveckling av bolaget.
- FastOut etablerade ett nytt affärsområde. FastOuts plattform utvecklades till en samlingsplats för drönaroperatörer, fotografer och fastighetsmäklare.
 
För mer information, kontakta:
VD, Håkan Lindgren
Tel: +46 (0)727 29 18 80
E-post: hakan.lindgren@fastout.com

Denna information är sådan information som FastOut Int AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 28 augusti 2020.

Läs mer hos Cision
Read more about Fastout Int. AB