Press release from Companies

Published: 2020-09-29 15:33:22

Mandel Design Group: Förhandlingar kring köp av Ytrade Group har avbrutits

Den 10 september 2020 meddelade Mandel Design Group att bolaget ingått en avsiktsförklaring om förvärv av det svenska bolaget Ytrade Group. Den tänkta köpeskillingen uppgick till 47 miljoner kronor och skulle betalas med nyemitterade aktier i Mandel Design. Affären beräknades att genomföras så snart som möjligt, men efter sedvanlig ömsesidig due diligence har förhandlingarna nu avbrutits.
 

Beslutet att avbryta förhandlingarna är främst grundat i att ledningen i Ytrade inte längre i affärens upplägg, ser ett tillräckligt attraktivt erbjudande för Ytrade och dess aktieägare. Därtill är Mandel Design inte beredda att justera sitt bud i den omfattning som krävs för att vidare diskussioner ska anses kunna bära frukt. 
 

Mandel Design kommer så som kommunicerat fortsatt vara aktivt i arbetet med att identifiera potentiella förvärv som kan komplettera koncernen på ett bra sätt.


För mer information, vänligen kontakta: 

Styrelseordförande, Luca Di Stefano

070-855 67 23

ir@mandeldesign.se

www.mandeldesign.se

 

Denna information är sådan information som Mandel Design Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbrukningsförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 september 2020.

 

Mandel Design Group AB

Mandel Design Group AB är en personlig damklädesbutik online med höga ambitioner gällande sortiment och service. Bolaget har som mål att förvärva såväl bolag som plattformar inom e-handel.
 

Läs mer hos Cision
Read more about Mandel Design Group