Published: 11/22/2022 8:30:16 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Calmark Sweden AB: RÖRELSERESULTATET SJÖNK TILL -17,2 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Calmark redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2022 på -17,2 miljoner kronor (-4,8). Även nettoresultatet landade kring denna nivå.

Resultatet har belastats med en utrangering av balanserade utgifter om 9,2 miljoner kronor samt en nedskrivning av lagervärdet på 0,6 miljoner kronor avseende produkten Covid19-LDH som ej längre anses vara kommersiellt lanserbar i spåren av att Världshälsoorganisationen i september meddelade att slutet på pandemin är i sikte.

"Utvecklingen av kemi och mjukvara är dock värdefull input i LDH-projektet för nyfödda", skriver Calmark.

Koncernens totala intäkter under kvartalet uppgick till 0,0 miljoner kronor (1,8), varav nettoomsättningen sjönk till 0,0 miljoner kronor (0,2).

"Under tredje kvartalet har flera framsteg uppnåtts i Sydostasien. Calmarks instrument och testkassetter för Neo-Bilirubin erhöll registrering av myndigheterna i Vietnam och en order på 40 instrument emottogs. En order erhölls också från bolagets indiska distributör avseende 50 instrument", framhåller Calmarks tillförordnade vd Camilla Arneving i delårsrapporten.

Nettokassaflödet före finansiella poster minskade under tredje kvartalet enligt plan jämfört med andra kvartalet 2022.

"Företaget har fortsatt se över kostnader och samtidigt byggt upp bolaget för en säljande verksamhet. Inom det kommande halvåret ligger ytterligare kostnader för registrering av produkter, samt kostnader för att fortsätta utveckla marknads- och försäljningskapacitet. Balanslikviditetens minskning är relaterat till att bolaget har byggt lager. Även soliditeten har minskat marginellt i slutet av perioden", uppges det i delårsrapporten.



                    
                

Read more about Calmark Sweden AB