Reports

Published: 2020-10-29 08:57:38

Fastout Int. AB: Delårsrapport 3 2020 FastOut Int. AB

VD har ordet

I en fortsatt stökig omvärld är FastOut ändå i en riktigt bra position för lönsam tillväxt. Lyfter man blicken en smula är jag mer positiv än på länge om de nya tjänster vi skapat och hur vi har förändrat modellen det senaste året. Helhetserbjudandet i plattformen, gentemot fastighetsmäklare i första steget och sedan mot andra sektorer, är unikt och ska kunna skapa såväl ökade intäkter som bättre lönsamhet. Detta samtidigt som vi rör om och utmanar i en traditionell bransch, med mycket positiva signaler som följd.

I juni lanserade vi det nya affärsområdet som är ett helt ekosystem av digitalt material riktat mot fotografer, drönaroperatörer och fastighetsmäklare. I augusti anställdes därefter FastOuts första egna heltidsfotograf för att bygga upp verksamheten kring fototjänster för såväl den svenska som den utländska marknaden. Mäklarringens kontor i Täby/Vaxholm/Österåker är en av de första kunderna. Starten har varit över förväntan och vi ser redan ett behov av att öka resurserna på fototjänster.. Samtidigt fortsätter utvecklingen av plattformen för att ta emot nya beställningar från såväl befintliga som från nya kunder.

Vi ser också ökat intresse från utlandet, även om ledtiderna och försiktigheten är större till följd av coronapandemin. Ett färskt positivt exempel är marknadsplatsen MiMove, med fokus på fastighetsmäklare i främst Spanien och Portugal, som är ny samarbetspartner och återförsäljare.

Kvartal 3 var påverkat av fortsatt osäkerhet kring pandemin och vi såg de totala intäkterna sjunka något till 1,6 Mkr, jämfört med 1,7 Mkr motsvarande period i fjol. Vi höll resultatet på noll, vilket är i nivå med förra året.

Nu ser vi fram emot fortsatt inflöde av beställningar och att kunna lägga mer kraft på försäljning av vårt kompletta erbjudande.

Håkan Lindgren
Verkställande Direktör
FastOut Int. AB

 

Finansiell översikt

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 3 2020
Nettoomsättningen uppgick till 1,3 MSEK (1,6)
Totala intäkter uppgick till 1,6 MSEK (1,7)
Rörelseresultatet uppgick till 0,0 MSEK (0,1)
Periodens resultat uppgick till 0,0 MSEK (0,1)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser kvartal 3 2019

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER RAPPORTPERIODEN (2020.01.01 - 2020.09.30) 

  • FastOuts återförsäljare i Norge - Inviso fick en lyckad försäljningsstart. Efter bara två veckors försäljningsarbete tecknades 7 nya avtal.

  • FastOut lanserade en förbättrad integration för Finn.no i Norge
  • FastOut rekryterade en ny försäljningsansvarig, Rasmus Lundh som närmast kommer från Svensk Fastighetsförmedling
  • FastOut meddelade rekordaktivitet på plattformen under 2019 med fler än 14 miljoner sidvisningar
  • FastOut släppte en uppdaterad version av sin app FastOut player för att underlätta fastighetsmäklarnas arbete med att ta in nya kunder
  • FastOut beviljades ett bidrag från Region Stockholm på 200 000 kronor. Pengarna ska användas till fortsatt affärsutveckling för internationell   utveckling av bolaget.
  • FastOut etablerade ett nytt affärsområde. FastOuts plattform utvecklades till en samlingsplats för drönaroperatörer, fotografer och  fastighetsmäklare.
  • FastOut anställde en fotograf för att bygga upp bolagets fototjänster i Sverige
  • FastOut signerade ett ramavtal för fototjänster med Mäklarringens kontor för Täby/Vaxholm/Österåker
 

Om FastOut
 

Drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på www.fastout.com

Denna information är sådan information som FastOut Int AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 29 oktober 2020.

Läs mer hos Cision
Read more about Fastout Int. AB