Published: 12/16/2022 10:24:51 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Tura Group AB: FÖRVÄRVAR HAPPY PLUGS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Konsumentelektronikbolaget Tura förvärvar Happy Plugs som är verksamt inom hörlursmarknaden. Bolaget beräknas i år omsätta knappt 60 miljoner kronor och har dotterföretag i USA och Hong Kong. Happy Plugs produkter säljs på 70 olika marknader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Happy Plugs har ett 20-tal medarbetare och omsatte som mest 155 miljoner kronor under 2019, men har sedan drabbats hårt av pandemin och gått med underskott.

Genom att bli en del av Tura kommer väsentliga kostnader att kunna sparas inom administration, logistik, försäljning och marknad, uppges det i pressmeddelandet.

"Framöver tror vi att marknaden för hörlurar fortsatt kommer att vara attraktiv vilket innebär att kunderna kommer fortsätta att efterfråga prisvärda och väldesignade hörlurar", skriver Tura.

Affären beräknas under nästa år tillföra Tura Scandinavia en omsättning på cirka 60 miljoner kronor och förväntas efter strukturarbete nå lönsamhet senast 2024.

Köpeskillingen på skuldfri basis uppgår till mindre än 5 procent av Tura-koncernens balansomslutning den 30 september 2022 och ska finansieras genom upplåning och egen kassa.

Tillträde är beräknat till den 2 januari 2023.

Tura noterades på Spotlight Stock Market via spacbolaget Spacett tidigare i år.



                    
                

Read more about Tura Group AB