Published: 12/30/2022 6:51:31 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about OmniCar Holding AB: AVSER TA IN 16,9 MLN KR VIA EMISSION (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mjukvarubolaget Omnicar avser göra en riktad nyemission om totalt cirka 28 miljoner aktier, motsvarande 16,9 miljoner kronor före kostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den planerade nyemissionen är uppdelad i två delar. En riktad emission, omfattande 22 miljoner aktier, avses göras innebärande en utspädning om cirka 21 procent och görs till 0:60 kronor per aktie. Vidare är avsikten att genomföra vad bolaget benämner som en "Leo-emission" omfattande 6,1 miljoner aktier. Det ger en utspädningseffekt om ytterligare 5,8 procent. Priset är 0:60 kronor per aktie. Priset innebär en premie om cirka 13 procent jämfört med aktiens stängningskurs i onsdags.

Styrelsen för Omnicar har beslutat om nyemissionen i enlighet med bemyndigandet att emittera aktier som beviljats av årsstämman samt Leo-emissionen med förbehåll för bolagsstämmans godkännande.

Emissionen är riktad till ett fåtal investerare, bland andra största ägaren Mekonomen Services (Meko). Sammanlagt har 18.375.000 aktier till en summa om 11 miljoner kronor tecknats. Utifall att Meko tecknar sin andel fullt ut innebär det att budplikt utlöses på Omnicar. För att undvika detta har styrelsen i Omnicar förlängt tecknings- och betalningsperioden för 3.675.000 aktier, motsvarande cirka 2,2 miljoner kronor, till april 2023. Detta möjliggör i sin tur för Meko att besluta om uppköp av de senast nämnda aktierna först efter årsstämmans godkännande av Leo-emissionen. Efter att Leo-emissionen genomförts kan återstående aktier i nyemissionen förvärvas av Meko utan att överskrida budpliktströskeln, heter det.



                    
                

Read more about OmniCar Holding AB