Press release from Companies

Published: 2021-01-11 14:26:46

Parans Solar Lighting AB: Helen Forsling ny VD i Parans

Styrelsen i Parans Solar Lighting AB (publ) har utsett Helen Forsling till ny VD. Hon efterträder Anders Koritz som lämnar bolaget. Helen Forsling har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva försäljning och leda verksamheter i snabb tillväxt och utveckling. Hon tillträder omgående. 

Helen Forsling kommer närmast från en specialistfunktion på Stena Line AB där hon drivit förändringsprojekt och digitalisering. Hon har tidigare arbetat i tillväxtorganisationer såsom Adecco Group Sweden. Där har hon framgångsrikt lett organisationen till framgång och betydande tillväxt. Bland annat trefaldigades omsättningen i Adecco Student under den tid hon var ansvarig för affärsområdet.

"Den här ledningsförändringen är en naturlig utveckling när nu Parans går in i en ny fas, där försäljning och tillväxt kommer att stå i fokus. Därför har styrelsen sett behov av ett nytt ledarskap och funnit att Helen Forsling med sin dokumenterade förmåga att leverera resultat och tillväxt matchar våra behov på ett utmärkt sätt," kommenterar Gunnar Mårtensson, styrelseordförande i Parans.

Anders Koritz har lett Parans utveckling i rollen som VD sedan 2016, och lämnar nu bolaget.

"Anders Koritz har på ett förtjänstfullt sätt lett utvecklingen av den nya, utmärkta produktgenerationen SP4, och han har haft en avgörande del i arbetet med att få affären med våra kinesiska partners och huvudägare QPT i hamn. För detta vill jag och styrelsen rikta ett varmt tack till honom" kommenterar Gunnar Mårtensson.


För mer information kontakta gärna:

Gunnar Mårtensson, Styrelseordförande i Parans Solar Lighting AB (publ), tfn. 072 – 432 53 59 gunnar@giftbees.se, www.parans.com

Om Parans Solar Lighting AB (publ)
Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen. Parans Solar Lighting är noterat på Spotlight Stock Market och har kontor i Mölndal.
Hur funkar Paranssystemet: https://youtu.be/eflcbj2lpWo

Läs mer hos Cision
Read more about Parans Solar Lighting AB