Press release from Companies

Published: 2021-04-07 10:58:29

Phase Holographic Imaging PHI AB: Samarbetet med BioSpherix ger HoloMonitor-kund inom regenerativ medicin

Nyligen köpte det EU-finansierade Centre for Innovative Medicine i Vilnius sin första HoloMonitor-analysator för att användas i centrets inkubator­system från BioSpherix.

Regenerativ medicin i form av cell­terapier är en lovande behand­lings­form för att bota allvarliga folk­sjuk­domar som diabetes, Parkinsons och flera former av cancer. Cellterapier innebär att patienter behandlas med ett stort antal laboratorie­odlade celler. Den nya behandlings­formen kräver dock nya odlingsmetoder som gör det möjligt att odla och analysera celler i en kontrollerad miljö.


HoloMonitor inuti ett Xvivo-inkubatorsystem från BioSpherix.

Konventionella cellodlingsmetoder har i princip varit oförändrade under de senaste 50 åren. De gamla metoderna exponerar cellerna för den oförut­sägbara laboratoriemiljön, vilket är oacceptabelt när celler odlas för kliniska ändamål. Tillsammans tillhandahåller BioSpherix och PHI kritiska kompo­nenter för ett hermetiskt tillslutet cellaboratorium där celler avsedda för klinisk användning kan odlas och analyseras på ett kvalitetsstyrt sätt.

"Till skillnad från andra analysatorer på marknaden tillåter HoloMonitors nya tillvägagångssätt forskare att icke-invasivt studera enskilda celler på populationsnivå. Tillsammans med våra cytocentriska inkubations- och cellhanteringssystem gör HoloMonitor det möjligt för våra kunder att analysera cellulärt beteende utan att utsätta cellerna för den okontrollerade luftmiljön i ett laboratorium", kommenterar Dr. Alicia Henn, forskningschef på BioSpherix.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Egelberg

E-mail: ir@phiab.se
Web: www.phiab.com – Live cell imaging & analysis

Phase Holographic Imaging (PHI) är ledande i utvecklingen av banbrytande instrumentering och mjukvara för time-lapse cytometri. Sedan det första instrumentet introducerades 2011 erbjuder PHI idag en serie produkter för kvantitativ långtidsanalys av levande cellers dynamik som kringgår nackdelarna med traditionella mätmetoder, vilka kräver toxisk infärgning. Med huvudkontoret i Lund marknadsför PHI bolagets produkter genom ett nätverk av internationella distributörer. Genom att aktivt främja forskning och användning av time-lapse cytometri utökar PHI sin kundbas och sina vetenskapliga samarbeten inom cancerforskning, inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, stamcellsbiologi, genterapi, regenerativ medicin och toxikologiska studier.

Läs mer hos Cision
Read more about Phase Holographic Imaging PHI AB