Press release from Companies

Published: 2021-07-30 11:49:31

Flowscape Technology AB: Flowscape stärker sitt erbjudande inom arbetsplatsbokning

Flowscape har under Q2 släppt nya innovativa funktioner med mål att effektivisera flödena på kontoret, för den nya verkligheten där medarbetarna vill fortsätta arbeta några dagar i veckan hemifrån. De nya funktionerna är de första i raden av uppdateringar som planeras under året för att möta marknadens utökade krav.

Andra kvartalets systemrelease riktade sig huvudsakligen till att ytterligare stärka upp Flowscapes SaaS lösning för effektiv hanteringen av skrivbordsbokningar. Skrivbordshantering har det senaste året varit det snabbast växande segmentet inom Smarta kontorslösningar, vilket ställer nya krav på både användarvänligheten och funktioner. Under Q2 släpptes möjligheten att aktivera avancerade bokningsregler, för att styra team till vissa zoner, samt en kalenderfunktion, i mobilapparna, för enkel bokning av arbetsplatser i framtiden.

De nya funktionerna, som vi presenterat i releasen, följer de efterfrågningar vi ser från kunder idag. I och med att flexibelt arbete blir allt vanligare krävs det nya verktyg för att kunna se sina kollegors framtida bokningar, så att man kan planera in workshops och samarbete mer effektivt. Att vi lyckats utveckla detta på så kort tid tyder på att vi har en god utvecklingskapacitet inom bolaget och ett gott samarbete mellan utveckling och sälj.” säger Joakim Hanusek, CTO på Flowscape.

Avancerade bokningsregler möjliggör för chefer och administratörer att hantera vart anställda kan boka platser, samt vilka anställda som kan boka åt andra. Behörigheten kan ges till alla anställda, specifika avdelningar eller team. Avancerade bokningsregler, eller ”Flowscape Rules” kan användas för att öronmärka specifika områden på kontoren till vissa grupper och genom det styra både densiteten och användningen av kontorsutrymmet. Flowscape introducerar även funktionen ”Boka åt andra”, vilket gör det möjligt för chefer att boka skrivbord för sina team när samarbete på kontoret behövs. Detta säkerställer att team kan sitta tillsammans vid samarbete och gör det lättare för chefer att hantera teambuilding och workshops.

Bokningsregler har blivit en essentiell grundsten för att möjliggöra flexibelt arbete, speciellt för våra större kunder. Att dela upp kontorsytor beroende på avdelning eller team har varit högt efterfrågat och vi märker tydligt av att just bokningsregler kan vara avgörande vid ett köpbeslut. Med den här releasen försäkrar vi oss om att vi fortsätter vara ett av de ledande bolagen inom smart office-segmentet” Säger Peter Reigo, VD på Flowscape.

Flowscape uppdaterar även sin app för både Android och iOS genom att presentera en ny kalenderfunktion som tillåter användare att se skrivbordsbokningar i framtiden direkt på kartan, vilket kan användas för att planera inresor till kontoret eller för att säkerställa att användaren får en bokad plats bredvid sin kollega. Användare kan nu välja datum i smartphone-appen och se alla bokningar gjorda för den aktuella dagen och boka ett önskat skrivbord.

Kalenderfunktionen har funnits tillgänglig för vår webbapp sedan Q1 2021 och har varit en mycket uppskattad funktion för effektiv planering och för att hitta kollegor. Det är idag en nödvändig funktion för att hantera de problem som uppkommer i och med att färre är inne på kontoren. Att vi nu släpper samma funktion för vår mobilapp är ett naturligt steg för att ytterligare förbättra användarupplevelsen i våra produkter.” Säger Joakim Hanusek, CTO på Flowscape.

Utöver dessa systemuppdateringar släpper Flowscape även språkstöd för tyska, vidareutvecklad analysportal, förbättrad parkeringslösning och stöd för senaste Microsoft Intunes mobilsäkerhetslösning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Reigo, VD Flowscape Technology

Tel: +46 70 942 46 87

Email: peter.reigo@flowscapesolutions.com

Kort om Flowscape Technology AB

Flowscape är ett Prop-Tech-bolag med en världsledande lösning för social distansering på kontoret, optimering av kontorsytor och en effektivare arbetsdag. Lösningen använder de senaste IoT-sensorerna och inomhuspositionerings-teknologin för att skapa en toppmodern SaaS-lösning för smarta kontor. Huvudfunktionen, Flowmap, ger företag en överblick av kontoret och möjliggör att man snabbt hittar rum, skrivbord, kontorsutrustning och kollegor samt analys av ytornas nyttjande. Flowscape har även ett kommunikationsverktyg för effektiv områdesspecifik kommunikation till personer i byggnaden eller personer inom ett område i händelse av en kris. Flowscape har kontor i Stockholm (huvudkontor), Sofia, San Fransisco och London.

För mer information, besök www.flowscapesolutions.com

Läs mer hos Cision
Read more about Flowscape Technology AB