Press release from Companies

Published: 2022-05-10 13:04:55

MoveByBike Europe AB: Kallelse till årsstämma för MoveByBike Europe AB, 556967-8674

Aktieägarna i MoveByBike Europe AB (publ) kallas till årsstämma onsdag den 15 juni klockan 9.00 i MoveByBikes lokaler på Byggmästaregatan 3 i Malmö.

Rätt till deltagande

Aktieägare som önskar deltaga i årsstämman ska:

  • vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 7 juni 2022, och
  • anmäla sig till bolaget senast torsdagen den 10 juni 2022 skriftligen till MoveByBike AB (Publ), Byggmästaregatan 3, 211 30 Malmö eller per e-post till lisette.hallstrom@movebybike.se. I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer dagtid samt bör i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, eller biträde (högst 2) lämnas. Anmälan bör i förekommande fall åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Förvaltarregistrerade aktier

Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, genom förvaltares försorg låta registrera aktierna i eget namn, så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen torsdagen den 9 juni 2022. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering). Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast torsdagen den 10 juni 2022 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet skicka med en skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt bifogas anmälan till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också skicka med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets hemsida www.movebybike.se och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Antal aktier samt röster i bolaget är 8 185 700.

Förslag till dagordning

  1. Öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en eller två protokolljusterare
  5. Prövande av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. VD Lisette Hallström har ordet.
  8. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse
  9. Beslut
    a) om fastställande av resultaträkning och balansräkning
    b) om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
    c) om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
  10. Fastställande av styrelse- och revisionsarvoden
  11. Val av styrelse och revisorer
  12. Övriga frågor
  13. Mötets avslutande

Förslag till beslut vid årsstämman i MoveByBike Europe AB
 

Punkt 2 Val av ordförande vid stämman
Styrelsen föreslår Behdad Ansari eller, vid dennes förhinder, den person som styrelsen anvisar, som ordförande vid stämman.

Punkt 3 Upprättande och godkännande av röstlängd
Röstlängden som föreslås godkännas är den röstlängd som tillhandahållits av Euroclear Sweden AB på uppdrag av Bolaget, baserat på bolagsstämmoaktieboken och inkomna poströster som kontrollerats och tillstyrkts av justeringspersonerna.

Punkt 4 Val av en eller två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet
Styrelsen föreslår Anders Holm och Nils Vedin eller, vid förhinder för någon av dem eller båda, den eller de som styrelsen anvisar, som personer att jämte ordföranden justera protokollet. Justeringspersonernas uppdrag innefattar även att kontrollera röstlängden och att inkomna poströster blir rätt återgivna i stämmoprotokollet.

Punkt 9b Resultatdisposition

Styrelsen föreslår årsstämman att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen. Styrelsen föreslår vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2021.

Punkt 9 c Beslut om ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och VD.
Revisorn tillstyrker att årsstämman beviljar ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2021.
Beslut om ansvarsfrihet föreslås fattas för samtliga styrelseledamöter samt VD.

Punkt 10 Fastställande av styrelse och revisorarvoden, antalet styrelseledamöter och revisorer
Styrelsen föreslår att fem styrelseledamöter ska väljas.

Styrelsen föreslår att en revisor ska väljas.

Styrelsen föreslår att inget arvode ska utgå till ledamöterna. Revisorernas arbete ska utgå enligt räkning som ska godkännas av VD.

Punkt 11 Val av styrelse och revisor.
Styrelsen föreslår till styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma omval av Behdad Ansari, Jan Barchan, Anders Holm och Nils Vedin och Lisette Hallström.

Styrelsen föreslår att Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB till revisorer, med huvudansvarig revisor Anders Brofors Ekblom, omväljs för tiden till slutet av nästa årsstämma.

Personuppgifter

Personuppgifter som hämtats från den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, anmälan om deltagande vid stämman samt uppgifter om ställföreträdare, ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för stämman samt, i förekommande fall, stämmoprotokoll.

Övrigt

Årsredovisningen jämte revisionsberättelsen för bolaget, liksom fullständiga förslag till beslut samt fullmaktsformulär kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor, Byggmästaregatan 3 i Malmö och på bolagets hemsida www.movebybike.se, från och med tre veckor före stämman och skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551). Begäran om sådan upplysning ska göras skriftligen till MoveByBike Europe AB, Byggmästaregatan 3, 211 30 Malmö eller per e-post till lisette.hallstrom@movebybike.se. Upplysningarna lämnas genom att de hålls tillgängliga hos MoveByBike Europe AB, Byggmästaregatan 3, 211 30 Malmö och på www.movebybike.se, senast den 27 juni 2022. Upplysningarna skickas också inom samma tid till den aktieägare som har begärt dem och uppgett sin adress.

Malmö i maj 2022

MoveByBike Europe AB (publ)
STYRELSEN

Läs mer hos Cision
Read more about MoveByBike Europe AB