Press release from Companies

Published: 2022-06-27 11:10:00

Ecore Group AB: Ecore Group meddelar om verksamhetsuppdatering

Ecore Group AB (publ) ("Ecore Group" eller "Bolaget") uppdaterar idag marknaden om Bolagets strategi mot ett utökat fokus gentemot investeringar i noterade och onoterade bolag oberoende av sektor och bransch.

Övergripande om Ecore Group och Bolagets framtida strategi:

Sedan starten av 2022 har Bolaget fått in en ny VD samt ett antal nya styrelseledamöter vars fokus legat på att renodla Bolagets portfölj, avyttra de verksamheter som inte levererat enligt prognos och som till stor del tyngt Bolagets resultat- och balansräkning samt dess kassaflöde.

Bolaget har de senaste månaderna gjort en del större framsteg i att exekvera ovanstående strategi, vilket inneburit att tre av fem portföljbolag avyttrats, något som givit förväntade resultat, förbättrat Bolagets kassaflöde och medfört att kostnadsbasen i Bolaget nu är anpassad till nuvarande verksamhet. Den externa skuldbördan i Bolaget har minskat avsevärt från historiska nivåer om cirka 7.500.000 kronor och uppgår per dagens datum till enbart 400.000 kronor.

Bolagets styrelse har beslutat, med aktieägarnas bästa i åtanke, att Ecore Group framöver skall verka för att investera i noterade och onoterade bolag, detta oberoende av vilken sektor och bransch som målbolaget verkar i. Detta innebär att Bolaget inte längre enbart skall ha ett renodlat fokus mot e-handel, utan skall verka för att utföra investeringar utan restriktioner och utan specifika inriktningar, vars mål är att bringa ökat aktieägarvärde till Bolagets aktieägare. Utifrån nuvarande marknadsläge bedömer styrelsen att Bolaget kommer att gynnas av ovanstående och att ett flertalet intressanta investeringsmöjligheter öppnas upp när Bolaget nu breddar sina vyer. Bolaget har som ambition att förvärva mellan 51–100% av målbolagen, i syfte att vara passiva i driften av målbolagen, undantaget Bolagets inflytande rörande strategi och målsättning.

Bolaget avser att kalla till en extra bolagsstämma inom kort för att ändra den föreliggande verksamhetsbeskrivningen enligt Bolagets bolagsordning.

Milad Pournouri, tf. VD kommenterar:

''Vi har under årets sex första månader arbetat metodiskt mot att avyttra majoriteten av de portföljbolag som förvärvades in till Bolaget under 2021, detta arbete har givit ett tydligt och mätbart resultat. En stor del av detta arbete är nu avklarat, vilket innebär att vi tar de första spadtagen mot att bli ett brett investmentbolag vars fokus skall ligga på förvärv och förädling. Vi avser att dra nytta av entreprenörernas kunskaper samt vårt nätverk och know-how för att i förlängningen addera mervärden till målbolagen, med efterföljande värdehöjande aktiviteter som exempelvis avyttring med nettovinst som följd alternativt spin-off/särnotering av våra innehav.''

För ytterligare information om Ecore Group, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, tf. VD och styrelseledamot
E-post: milad@ecoregroup.se
Telefon: +46 73 890 89 11
www.ecoregroup.se

Läs mer hos Cision
Read more about Ecore Group AB