More from the company

Published: 2022-06-28 13:58:43

Amhult 2 AB: Månadsrapport juni, 06-2022

I Fastighetstidningens nyhetsbrev den 22 juni kunde vi läsa lite om bostadsmarknaden. Behovet av hyresrätter är fortsatt högt och mellan år 2022–2030 behöver det tillkomma ca 63 400 nya bostäder i olika form, detta är positivt för oss och speglas även i vår egen kö som inte minskar.

Om dessutom Boverkets prognos att det endast kommer byggas 50 000 nya bostäder under år 2023 stämmer, talar det mycket för att efterfrågan inte minskar. För vår del vad gäller nybyggnation så inväntar vi som tidigare meddelat mer information från Stadsbyggnadskontoret angående ändring av detaljplanen under hösten 2022. 

Kv. Spitfire byggs det på för fullt, byggaren ligger i fas och är till och med klar tidigare än planerat med bottenplattorna för de sista radhusen. På bilden nedan kan ni se status på kv. Spitfire nu i juni, det är inte bara ett hål i marken utan nu kan vi se de första väggarna sticka upp ur jorden. I juli månad har många semester och då händer det inte lika mycket på kv. Spitfire, vilket såklart är inplanerat från början och bidrar inte till några förseningar. Nu är det mindre än ett år kvar till den första planerade inflyttningen.

I slutet av juni gick tidsfristen ut för att vara med i första tilldelningsrundan av lägenheterna och radhusen i kv. Spitfire. I skrivande stund är det ca 50 sökande till kvarteret och det är fler än vi hade till kv. India så här tidigt. Att man skickar in sin ansökan efter tidsfristens utgång betyder inte att det är för sent att ansöka utan bara att man hamnar i den löpande tilldelningen av återstående lägenheter och de som tackas nej till. Arbetet som sker med start nu är de första tilldelningarna av bostäderna, vi hoppas kunna komma med många glädjande beslut till våra sökande. Intresset för kv. Spitfire har varit stort och vi hoppas att de flesta kan tilldelas någon av sina favoritlägenheter. Det märks att vissa lägenheter är extra populära då väldigt många sökt dem som något av sina förstahandsval, det verkar vara populärt med takterrasser och radhus.

Angående Skogens gård och vårt arbete för en detaljplan på området har vi meddelat att Byggnadsnämnden tagit beslut att inte påbörja ett detaljplanarbete i nuläget. Trots det ser nämnden positivt på en bebyggelse i området, en bebyggelse kommer dock kräva ett större arbete med underlag och en bättre tidshorisont för när tvärförbindelsen ska vara färdig. Vi ser detta som väldigt positivt då vi också vill ha en detaljplan som kan leva över en längre tid och lägga grund för ett attraktivt område. Kort sagt är det mer en fråga om när, än om, Skogens gård kommer att bebyggas. Vi väntar med spänning på mer information från SBK i ärendet.

Under sommaren får vi också ett litet tillskott till verksamheterna i Radarflyget 1 (Willy:s-huset) då en mobiltelefonreparatör startar upp sin verksamhet innanför ingången som leder till P-däcket, vid sidan av Apoteket på den norra sidan av byggnaden. De kommer även sälja tillbehör till mobiler och liknande elektronik som laptops och läsplattor.

Med sommaren i antågande och med halva året redan passerat går vi in i efterlängtade semestertider, det betyder att månadsbrevet som vanligt också tar semester juli månad och återkommer i augusti. Vi önskar er alla lika vackert väder som vi hade på midsommarafton här i Göteborg med över 30 grader och strålande sol.
 

På återhörande.

Emilie Loft

VD

Emilie Loft
0709 76 89 03
emilie@amhult2.se

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. En av idéerna är att området skall förena stadens och landets fördelar. Amhult 2 är noterat på Spotlight Stock Market sedan den 16 maj 2005 under kortnamnet AMH2 B och handlas via banker och fondkommissionärer.

DOTTERBOLAG

Terrester AB
 Postflyget 7
423 37 Torslanda
Telefon: 031-92 38 35

Läs mer hos Cision
Read more about Amhult 2 AB