Press release from Companies

Published: 2022-08-25 07:50:00

Ecore Group AB: Ecore Group publicerar delårsrapport april – juni 2022

Styrelsen och verkställande direktören för Ecore Group AB (publ) avger härmed delårsrapport april – juni 2022.

VD:s kommentar

Under årets andra kvartal gjorde vi stora framsteg i våra två dotterbolag, Electronordic samt MIGO. Arbetet har fortsatt legat i att minska den allmänna kostnadsbördan i koncernen som helhet, ett tufft arbete sett till att de tidigare avyttrade dotterbolagen suttit i långa kontrakt och haft stora åtaganden gentemot tredje parter.

Lyckligtvis har vi genom ett mycket målmedvetet arbete lyckats bearbeta ner de sista stora kostnaderna kopplade till dessa bolag vilket gör att arbetet med kostnadseffektiviseringen och reduceringen i det stora hela nu är avklarat. Resultatet av detta blir att vi nu har två slimmade dotterbolag där driftkostnaderna är låga.

Under kvartalet togs beslutet att driften av Electronordic ska drivas in-house av moderbolagets ledning. Detta har medfört att större engångskostnader tagits under kvartalet vilket påverkat koncernens resultat negativt. Planen framgent är att fortsätta den B2B-försäljning som vi initierat under kvartalet och successivt bygga upp den under året. Electronordic är ett starkt varumärke och detta ämnar vi att förvalta och ta hand om.

Under kvartalets sista veckor gick även vår teckningsoption till lösen vilken innebar att bolaget fick in 6 MSEK innan sedvanliga emissionskostnader.

Vår skuldbörda är nu nere på historiskt låga nivåer och de lån som vi har till externa aktörer uppgår enbart till ett belopp om 0,4 MSEK.

Nu följer en period där vi tillåts spendera tid, engagemang och resurser på våra existerande portföljbolag. Jag ser fram emot det kommande kvartalet och hoppas att ni följer med oss på vår resa.


Milad Pournouri
tf. VD Ecore Group AB (publ)

25 augusti 2022


Andra kvartalet (1 april – 30 juni
)

Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 13,6 MSEK (0,3 MSEK).
Rörelseresultatet EBITDA för koncernen uppgick till -1,6 MSEK (-0,6 MSEK).
Resultatet per aktie uppgick till -0,13 SEK (-0,12 SEK).



För ytterligare information om Ecore Group, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, tf. VD och styrelseledamot
E-post: milad@ecoregroup.se
Telefon: +46 73 890 89 11
www.ecoregroup.se

Läs mer hos Cision
Read more about Ecore Group AB