Press release from Companies

Published: 2022-10-03 08:00:00

Medfield Diagnostics AB: Medfield Diagnostics AB (publ) genomför en Road Show i Storbritannien

Bästa aktieägare

Den 3 till 6 oktober kommer Medfield, med stöd av Business Sweden att besöka ett antal potentiella kunder och key opinion leaders (KOL) inom Stroke i Storbritannien. Resan kommer att inledas med ett besök på Kings College Hospital i London. Senare kommer det att genomföras ett antal möten i Manchester och i Glasgow. Storbritannien är en av Medfields viktigaste marknader, där stroke är en ledande orsak till dödsfall och funktionshinder.

Fakta om stroke i UK.

I England kommer var sjätte person att få en stroke under sin livstid, och ny statistik som släppts av PHE visar att 57 000 personer fick sin första stroke under 2016. Det uppskattas att cirka 30 % av personer som har en stroke kommer att fortsätta. att uppleva en ny stroke.

Stroke är en ledande orsak till dödsfall och funktionshinder i Storbritannien. Det finns cirka 32 000 strokerelaterade dödsfall i England varje år. Dödsfall relaterade till stroke har minskat med 49 % under de senaste 15 åren. Detta har ackrediterats till en kombination av bättre förebyggande, tidigare behandling och mer avancerad behandling. Att få en NHS Health Check, för dem i åldern 40 till 74 år, kan tidigt identifiera om du riskerar en stroke.

Medan majoriteten (59 %) av stroke inträffar i den äldre generationen, fann PHE:s siffror också att över en tredjedel (38 %) av första gången stroke inträffar hos medelålders vuxna (mellan 40 och 69 år). Fler förstagångsanfall förekommer nu i en tidigare ålder jämfört med för ett decennium sedan. Medelåldern för män som drabbats av stroke sjönk från 71 till 68 år och för kvinnor från 75 till 73 år mellan 2007 och 2016.

Medvetenhet är avgörande, så kampanjen når ut till människor i alla åldrar för att belysa risken för stroke och upprepar tecknen och hur viktigt det är att människor ringer 999 och kommer till sjukhuset så snart som möjligt. Omkring 1,9 miljoner nervceller i hjärnan förloras varje minut som en stroke lämnas obehandlad, vilket kan resultera i sluddrigt tal och förlamning. Om den lämnas obehandlad kan en stroke resultera i permanent funktionsnedsättning eller dödsfall.

Stroke Associations senaste State of the Nation-rapport avslöjar att i Storbritannien lämnar nästan två tredjedelar (65 %) av de som överlever stroke sjukhuset med ett funktionshinder. Cirka tre fjärdedelar av de som överlevt stroke har svaghet i armar eller ben, cirka 60 % har synproblem och cirka hälften har svårt att svälja och förlorar kontroll över urinblåsan. Kommunikationen påverkas också hos omkring en tredjedel av de som överlever stroke.

Professor Julia Verne, chef för folkhälsan i England, sa:

Stroke är fortfarande en av de vanligaste dödsorsakerna i England. Även om det ofta förknippas med äldre människor, visar den senaste forskningen att människor får stroke i yngre ålder. Alla måste vara medvetna om tecknen.

Att ringa 999 så snart du ser ens ett av symptomen utvecklas – i ansikte, armar och tal – är viktigt. Snabb behandling hjälper till att förebygga dödsfall och funktionshinder.

 

Ref: https://www.gov.uk/government/news/new-figures-show-larger-proportion-of-strokes-in-the-middle-aged

Stefan Blomsterberg, CEO

Följ oss gärna på www.medfielddiagnostics.com

För mer information kontakta:

Stefan Blomsterberg, CEO, Medfield Diagnostics AB, Tel:+4631160668, stefan.blomsterberg@medfielddiagnostics.com

Medfield Diagnostics har som mål att underlätta diagnostiseringen av stroke och huvudtrauma. Om man på ett tidigt stadium kan avgöra om skadan beror på en propp eller blödning kan rätt behandling sättas in betydligt tidigare än idag. Därigenom kan det elimineras mycket lidande hos drabbade patienter och det kan sparas mycket stora vård- och rehabiliteringskostnader för samhället.

Läs mer hos Cision
Read more about Medfield Diagnostics AB