Press release from Companies

Published: 2022-10-27 15:10:00

Everysport Group AB: Everysport Group lanserar F1-sajten FormelDirekt

Everysport Group AB (publ) affärsområde Everysport Media lanserar idag sajten FormelDirekt.se, vilket är den första renodlade sajten för Formel 1 i Sverige. Satsningen på redaktionellt innehåll inom Formel 1 är ett naturligt steg för att expandera koncernens redan starka position inom nischade sportmedier.

– Intresset för Formel 1 har vuxit enormt de senaste åren och genom FormelDirekt ökar vi nu bevakningen inom sporten i Sverige. Sajten lanseras på vår egna medieplattform med möjligheten för login och plustjänster på sikt, vilket är helt i linje med koncernens övergripande tillväxtstrategi för att växa bolagets månatliga återkommande intäkter, säger Hannes Andersson, vd, Everysport Media Group.

Sajten kommer att innehålla allt från dagliga nyheter och reportage till personporträtt och highlights – all sorts redaktionellt innehåll en läsare kan tänkas behöva för att hänga med i den fartfyllda sporten. 

– Med en månad kvar på nuvarande säsong och kommande förberedelser för ett hisnande 2023 har vi ett intresse för Formel 1 som upplevs större än någonsin. Det känns riktigt kul, att genom FormelDirekt, kunna erbjuda svenska läsare ett finger på F1-pulsen likväl som tillbakablickar och djupgående reportage inom sporten, säger Uffe Bodin, Head of Sports Media på Everysport Group.

FormelDirekt.se lanseras på koncernens nya tekniska plattform Everysport Media Platform (EMP), som är speciellt framtagen för sportmedia i både text- och videoformat. Plattformen möjliggör personliga användarupplevelser och tillgång till ytterligare material via prenumerationstjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Hannes Andersson, VD, Everysport Group AB
tel: +46 70 736 56 25,
mail: hannes.andersson@esmg.se

Uffe Bodin, Head of Media, Everysport Group AB
tel: +46 70 958 32 01
Mail: uffe.bodin@esmg.se

Om Everysport Group AB (publ)
Everysport Group AB (publ) är en koncern inom sport. Everysport är uppdelat i två affärsområden: Everysport Media och Every Padel. Inom Everysport Media ägs och utvecklas digitala plattformar och tjänster inom sport och inom affärsområdet Every Padel bedrivs verksamhet inom den snabbväxande sporten padel. Koncernen har totalt ca 160 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har bland annat också kontor i Norge och USA. Koncernen är noterad på Spotlight Stock Market (EVERY).

Läs mer hos Cision
Read more about Everysport Group AB