Press release from Companies

Published: 2022-11-07 09:15:44

NFO Drives AB: NFO Drives adderar ytterligare en potentiellt stor OEM-kund.

Efter en längre tids utprovning och en rad mindre provorder har den världsomspännande koncernen Roxell NV, med huvudkontor i Belgien, beslutat sig för att inleda ett samarbete med NFO Drives AB

Efter en längre tids utprovning och en rad mindre provorder har den världsomspännande koncernen Roxell NV, med huvudkontor i Belgien, beslutat sig för att inleda ett samarbete med NFO Drives och börja använda sig av vår frekvensomriktare i sitt produkterbjudande. Vi har också fått den första kommersiella ordern från bolaget.  

Roxell är världsledande inom automatiserade utfordrings-, värme- och ventilationsutrustning för fjäderfä- och grisuppfödning. Koncernen har försäljning i över 80 länder med en omsättning på ca 100 MEURO.

Roxell är ett dotterbolag till CTB Inc som är moderbolag till ett stort antal bolag inom jordbrukssektorn. CTB är i sin tur ett dotterbolag till Berkshire Hathaway Inc.

Det är ett välbekant faktum att djur vid uppfödning är mycket känsliga för jord-, lager- och elektromagnetiska störningar, vilket kan leda till stora problem i form av stress och sämre hälsa. Med NFO Drives unika störningsfria frekvensomriktare kan dessa problem elimineras samtidigt som energiförbrukningen kan minskas med upp till 70% för användare av tekniken.

"Det är glädjande att kunna addera en ny OEM-kund", säger NFO Drives VD Johan Braun. "Vi får samtidigt ännu en bekräftelse från en kund som uppskattar vår teknik som erbjuder en helt störningsfri miljö kombinerat med att samtidig kunna sänka kostnaden för energi". Enligt Johan Brauns bedömning finns det potential att Roxell inom ett par år kan bli en av bolagets största kunder. Detta förutsätter dock att NFO Drives pågående UL-certifiering av bolagets frekvensomriktare avslutas inom den aviserade tidsperioden för att dessa därigenom ska kunna ingå i ett globalt marknadserbjudande från Roxells sida.

Arbetet med nya OEM kunder pågår och vi hoppas kunna sluta flera avtal under 2022 som tidigare meddelats, säger VD Johan Braun.

Johan Braun
VD
0454-37029
johan.braun@nfodrives.se

Bolaget utvecklar och tillverkar frekvens­omriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energi­besparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Läs mer hos Cision
Read more about NFO Drives AB