Press release from Companies

Published: 2022-12-22 16:31:29

SensoDetect AB: Korrigering: Resultat från medicineringsstudie ger nya affärsmöjligheter.

Korrigeringen gäller en mindre justering av citatet från Emma Claesdotter-Knutsson och Magnus Lindvall samt respektive titel.

SensoDetect® kan idag meddela att artikeln “Reduced thalamic activity in ADHD under ABR forward masking conditions” blivit publicerad av Applied Neuropsychology: Child. Artikeln, som ingår i studien ”Hjärnstamsaudiometri som ett verktyg för utredning av farmakologiska effekter hos barn och ungdomar med ADHD”, är den första delen av en serie av vetenskapliga artiklar som påvisar värdet av att använda SensoDetect®s metod för hela det kliniska flödet inom psykiatrin. Studien är utförd på Barn- och Ungdoms Psykiatrin (BUP) i Lund/Eslöv med stöd av ALF - Svenska statens forskningsanslag (89110) för att främja hälso- och sjukvårdens utveckling samt samarbete inom klinisk forskning och läkarutbildning. 

Detta är ett mycket intressant område som vi nu fortsatt kommer att analysera djupare och framöver redovisa resultaten i nästa planerade publikation.”, säger Emma Claesdotter-Knutsson docent och överläkare i psykiatri samt Magnus Lindvall, docent psykiatri vid Lunds Universitet och överläkare i barn och ungdomspsykiatri. 

“Vi kommer i en serie av vetenskapliga artiklar påvisa att vår metod inte bara ännu en gång är verifierad utan att den även kan användas för att mäta effekten av läkemedel i hjärnan. Resultatet är potentiellt även revolutionerande för grundforskningen av läkemedelseffekt på hjärnan. Med vår metod kan nu våra kunder över hela världen täcka in hela det neuropsykiatriska kliniska flödet från utredning, med screening och validering, till behandling, med olika behandlingsmetoder och medicinering. För SensoDetect®s del innebär det att vi kan lägga till Behandling (SENSO MED) till den redan etablerade Diagnosticering (SENSO Diagnostics) på vår teknikplattform SENSO. I praktiken innebär det att vi går från tre mätningar till minst sex mätningar per patient, på en målgrupp som motsvarar ca 6% av världens befolkning. Resultatet ger SensoDetect® många nya intäktsmöjligheter, inte bara genom fler mättillfällen per patient, utan även potentiellt som ett stöd till läkemedelsforskning.”, säger VD Per-Anders (PA) Hedin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

PA Hedin, VD Sensodetect AB

+46 (0)73-068 64 20
pa.hedin@sensodetect.com

Bolaget skall bedriva forskning och utveckling inom området för medicinska, diagnostiktekniska produkter, förvärva och upplåta licenser och försäljning inom det området. Bolaget skall även bedriva konsult- och utbildningsverksamhet inom det psykiatriska och neurologiska området samt därmed förenlig verksamhet.

Läs mer hos Cision
Read more about SensoDetect AB