Press release from Companies

Published: 2023-03-16 07:23:14

Vultus AB: Idag inleds nyttjandeperioden för teckningsoptioner av serie TO 1

Idag inleds nyttjandeperioden för Vultus AB:s ("Vultus" eller "Bolaget") teckningsoptioner av serie TO 1, som emitterades i samband med Bolagets noteringsemission på Spotlight Stock Market som offentliggjordes den 19 april 2022. Innehavare av TO 1 äger rätt att för varje teckningsoption teckna en (1) ny aktie i Vultus till en kurs om 5,80 SEK per aktie. Nyttjandeperioden löper till och med den 6 april 2023.

Information om teckningsoptioner av serie TO 1

I samband med Bolagets noteringsemission av units som offentliggjordes den 19 april 2022, emitterades 951 486 teckningsoptioner av serie TO 1. Varje teckningsoption av serie TO 1 berättigar innehavaren att teckna en (1) ny aktie i Vultus till en teckningskurs om 5,80 SEK per aktie under nyttjandeperioden som pågår från och med den 16 mars 2023 till och med den 6 april 2023.

 

Vid fullt nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 1 tillförs Bolaget cirka 5,5 MSEK före emissionskostnader, antalet aktier i Vultus kommer att öka med 951 486 aktier till totalt 5 921 506 aktier och aktiekapitalet öka med 190 297,20 SEK till 1 184 301,20 SEK. Utspädningen vid fullt utnyttjande uppgår till cirka 16 procent av kapitalet och rösterna.

 

Fullständiga villkor och anvisningar för teckningsoptioner av serie TO 1 finns tillgängliga på Bolagets hemsida (www.vultus.se).

 

Så här nyttjas teckningsoptioner av serie TO 1

För att teckningsoptioner inte ska förfalla värdelösa krävs att innehavaren tecknar nya aktier, med stöd av teckningsoptioner, senast klockan 17:00 CEST den 6 april 2023, alternativt säljer teckningsoptioner senast den 4 april.

 

Teckningsoptioner kan vara registrerade på två sätt:

 

1.På en värdepappersdepå i en bank eller hos annan förvaltare (till exempel Avanza eller Nordnet), på ett investeringssparkonto (ISK) eller i en kapitalförsäkring (KF). Dina teckningsoptioner är då förvaltarregistrerade.

 

2. På ett VP-konto (ett VP-konto börjar med tre nollor). Dina teckningsoptioner är då direktregistrerade.

 

Om teckningsoptionerna är förvaltarregistrerade

Teckning och betalning av nya aktier, med stöd av teckningsoptioner, ska ske till respektive bank eller annan förvaltare där teckningsoptionerna är registrerade. Teckning och betalning ska ske enligt de instruktioner som tillhandahålls av varje sådan bank eller förvaltare. Vanligtvis skickar banken/förvaltaren ut en digital notis till kontoinnehavaren, i annat fall är det vanligtvis tillräckligt att logga in på värdepappersdepån från och med den första dagen i nyttjandeperioden för att på så sätt få instruktioner om hur man skall nyttja teckningsoptioner för att teckna nya aktier. Vänligen kontakta din bank eller förvaltare om du inte finner dessa instruktioner. Notera att banker och andra förvaltare kan sätta olika tidsgränser för teckning, därför rekommenderas att man kontaktar sin bank/förvaltare tidigt under nyttjandeperioden för att erhålla information om teckning och betalning. Tecknade och betalda aktier kan komma att registreras på er värdepappersdepå så som ”interimsaktier” eller ”IA” fram till dess att registrering av emissionen är genomförd hos Bolagsverket, varpå interimsaktier automatiskt omväxlas till ordinarie aktier i Vultus AB.

 

Om teckningsoptionerna är direktregistrerade

Ingen emissionsredovisning kommer att skickas ut. Teckning av nya aktier, med stöd av teckningsoptioner, ska ske genom att skicka in fullständigt ifylld anmälningssedel till Nordic Issuing AB via e-post. I samband med att anmälningssedel skickas in till Nordic Issuing AB ska betalning erläggas enligt betalningsinstruktioner på anmälningssedeln. Anmälningssedel och detta informationsblad hålls tillgängliga på Bolagets hemsida (www.vultus.se), Sedermera Corporate Finance AB:s hemsida (www.sedermera.se) och Nordic Issuing AB:s hemsida (www.nordic-issuing.se).

 

Ifylld anmälningssedel samt betalning måste vara Nordic Issuing AB tillhanda senast klockan 17:00 CEST den 6 april 2023. Tecknade och betalda aktier kommer registreras på ert VP-konto så som ”interimsaktier” eller ”IA” fram till dess att registrering av emissionen är genomförd hos Bolagsverket, varpå interimsaktier automatiskt omväxlas till ordinarie aktier i Vultus AB.

 

Rådgivare

I samband med inlösen av teckningsoptioner av serie TO 1 agerar Sedermera Corporate Finance AB som finansiell rådgivare, Markets & Corporate Law Nordic AB som legal rådgivare samt Nordic Issuing AB som emissionsinstitut. Shark Communication AB bistår Bolaget med rådgivning avseende kommunikation.

 

För mer information om teckningsoptioner av serie TO 1, vänligen kontakta:

Sedermera Corporate Finance AB

Telefon: +46 (0) 40 615 14 10

E-post: cf@sedermera.se

www.sedermera.se

 

För mer information om Vultus, vänligen kontakta 

Per Karlsson, VD Vultus AB 
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01 
E-post: per.karlsson@vultus.se 
Hemsida: www.vultus.se 

 

 

 

About Vultus vultus.se

Vultus AB is an Agritech solution provider founded 2016 in Lund, Sweden. Vultus takes
hi-tech research and satellite data down to earth, offering farmers and landowners large savings and better yields through precision farming. All based on facts and solid analysis.

 

Providing crop-specific services for the world's farmers and landowners - 365 days a year - in all-weather types - in all parts of the world.

 

Vultus shares are listed on Spotlight Stock Market.

 

 

Läs mer hos Cision
Read more about Vultus AB