Press release from Companies

Published: 2023-03-28 08:15:58

Tendo AB: Tendo tecknar Letter of Intent med klinik för klinisk studie

Tendo AB ("Tendo" eller "Bolaget") meddelar idag att Bolaget har tecknat ett Letter of Intent med Sunnaas Rehabilitation Hospital ("SH") i Oslo. Tendo kommer tillsammans med SH att utvärdera de kliniska fördelarna med Tendo OneGrip under en klinisk utvärdering. Den kliniska studien är planerad att genomföras under hösten 2023 på SH i Oslo.

Vi är mycket glada över att vi ha mottagit ett signerat Letter of Intent från Norges största rehabiliteringssjukhus, Sunnaas Rehabilitation Hospital. Deras aktiva forskning och tro på innovationer är i linje med vårt utvecklingsarbete med Tendo OneGrip och vi ser fram emot att genomföra en klinisk studie som kan leda till ett förbättrat vardagsliv för människor med ryggmärgsskador”, kommenterar Sofie Woge, VD på Tendo.

 

Den kliniska utvärderingen av Tendo OneGrip kommer att genomföras som ett samarbete mellan Tendo och SH där SH kommer stödja projektet genom att tillhandahålla utvärdering av tekniken under en klinisk prövning tillsammans med kliniker, arbetsterapeuter och patienter. Syftet med den kliniska studien är att öka förtroendet på både befintliga och nya marknader, öka försäljningen samt att möjliggöra en CE-märkning av Tendo OneGrip. 

 

Sunnaas sjukhus är Norges största specialistsjukhus inom fysikalisk medicin och rehabilitering och ett av tre sjukhus med särskilt ansvar för rehabilitering och uppföljning av patienter med ryggmärgsskada. En aktiv innovationsavdelning har under flera år koordinerat ett brett utbud av projektsamarbeten med företag, kring utprovning och testning av produkter och tjänster. Sjukhusets forskningsavdelning har de senaste åren byggt upp erfarenhet och kompetens inom kliniska prövningsstudier. Sjukhuset har arbetat med robotik och robotexoskelett för träning av övre extremiteter och gångträning i mer än 10 år.

För mer information om Tendo, vänligen kontakta:
Sofie Woge, VD, Tendo
Telefon: (+46) 760 - 21 22 13
E-post: sofie@tendoforpeople.se

Kort om Tendo
Tendo AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Bolaget är beläget i Lund i Sverige. Tendo AB är noterat på den svenska Spotlight Stock Market. Mer information på www.tendoforpeople.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Tendo AB