Press release from Companies

Published: 2023-03-29 09:00:00

Invent Medic Sweden AB: Invent Medic utser Bivea till distributör av Efemia Bladder Support i Frankrike

Invent Medic meddelar att bolaget har utsett Bivea till distributör av Efemia Bladder Support i Frankrike. Produkten kommer därmed att lanseras på ytterligare en stor europeisk marknad. Partnerskapet inleds med att Bivea registrerar Efemia Bladder Support för försäljning i Frankrike, vilket är ett krav innan produkten kan marknadsföras i landet.

Frankrike är en av de större marknaderna i Europa där Efemia Bladder Support ännu inte har lanserats. Detta beror delvis på att Invent Medic har fokuserat på etableringen i Skandinavien, Tyskland och Storbritannien, men även på att bolaget inte hittat rätt distributionspartner förrän nu.

Det franska sjukvårdssystemet subventionerar inte inkontinenshjälpmedel, och Invent Medic har därför sett det som avgörande att en partner på denna marknad har såväl goda kontakter med professionen som upparbetade kanaler inom direktförsäljning till konsument. Bivea uppfyller båda dessa kriterier och bedöms därmed ha utmärkta möjligheter att etablera Efemia Bladder Support på den franska marknaden.

Fokus på nyblivna franska mammor
Frankrike har ett omfattande postpartumprogram för nyblivna mödrar, inklusive tio besök hos en fysioterapeut för att träna och stärka upp bäckenbotten och därmed minska risken för stressinkontinens. Det kan dock ta upp till ett år innan kvinnan fått tillbaka sin styrka i bäckenbotten, och för en del hjälper inte träning för att motverka stressinkontinens. Bivea kommer att erbjuda Efemia Bladder Support som en enkel och effektiv lösning mot stressinkontinens såväl under träningsperioden som långsiktigt vid behov.

– Vårt partnerskap med Bivea gör att även franska kvinnor som letar efter en diskret och bekväm lösning för att hantera sitt urinläckage kommer att kunna erbjudas Efemia Bladder Support. Detta partnerskap utgör därmed en viktig milstolpe i vårt arbete med att utöka produktens tillgänglighet i Europa, säger Klara Rasmusson, Head of Sales and Marketing på Invent Medic.

– Bivea erbjuder kvalitetsprodukter som gör verklig skillnad för människors liv, och vi har redan ett brett produktsortiment som möter olika behov inom naturliga preventivmedel, erektil dysfunktion och manlig inkontinens. Vi får regelbundet förfrågningar om produkter relaterade till kvinnlig inkontinens men har tidigare inte hittat någon bra produkt. Vi ser därför med stor glädje fram emot att kunna erbjuda Efemia Bladder Support som en lösning för franska kvinnor. Av erfarenhet vet vi att vi behöver kommunicera med både kvinnor och professionen samtidigt. Vi kommer att presentera Efemia för professionen på medicinska kongresser, genom brevutskick och produktutbildningar. Kommunikationen direkt till kvinnor kommer främst att ske på internet via våra hemsidor, betalda annonser samt via sociala nätverk. Hela teamet ser fram emot detta nya partnerskap, säger Olivia Moreu, grundare av Bivea.

Om Bivea
Bivea har erbjudit medicintekniska intimvårdsprodukter till kvinnor och män i över 18 år. Företaget grundades 2005 av två systrar och är ett familjeföretag med lösningar inom områden som icke-hormonella preventivmedel, erektil dysfunktion, inkontinens, sexualitet och funktionshinder, med flera. Bivea säljer olika produkter via egna webbshoppar och har regelbunden kontakt med vårdpersonal via e-post, utbildningar och på kongresser för att erbjuda dem information, prover och hjälp med att ge sina patienter råd. Mer information finns på deras webbplats för hälsovården, www.bivea-medical.fr, där Efemia Bladder Support kommer att lanseras inom kort.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta
Anna Lindström, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Om Invent Medic 
Invent Medic Sweden AB (Invent Medic) är ett svenskt bolag som skapar möjlighet till ett aktivt liv för alla kvinnor genom att öka medvetenheten om lösningar inom kvinnohälsa och erbjuda ett brett sortiment av värdeskapande produkter. Bolaget äger idag två varumärken, Efemia och FlowCup. Varumärket Efemia säljs främst via hälso- och sjukvårdssektorn och portföljen innehåller idag produkten Efemia Bladder Support, ett CE-märkt och patenterat medicintekniskt hjälpmedel för ansträngningsinkontinens. FlowCups produktportfölj riktar sig direkt till konsumenter via e-handelskanalen www.flowcup.com samt till utvecklingsländer genom samarbeten med icke-statliga organisationer. FlowCup erbjuder ”Sustainable Periods for Everyone” och i portföljen finns menskoppar och tillbehör framtagna för att vara bekväma och säkra. Invent Medics aktier är listade på Spotlight Stock Market under förkortningen IMS, och aktiens ISIN-kod är SE0007603402. Mer information finns på www.inventmedic.se och www.spotlightstockmarket.com

Läs mer hos Cision
Read more about Invent Medic Sweden AB