Published: 6/13/2022 8:26:21 AM

Tendo: Fyller ett tydligt behov på marknaden - Kalqyl

Tendo är ett medicintekniskt bolag som grundades 2016 med ambitionen att hjälpa personer med begränsad handfunktion. Bolaget utvecklar en användarvänlig robothandske som ska hjälpa ryggmärgsskadade att greppa, hålla och släppa objekt. Produkten kräver inga kirurgiska ingrepp eller existerande handfunktion.

Vidare är produkten utvecklad tillsammans med ryggmärgsskadade och anpassad efter målgruppens unika behov. Vi tror att det ökar möjligheterna för en god marknadsintroduktion som förväntas ske i början av 2023 på den skandinaviska marknaden. Bolaget har hittills exekverat i linje med kommunicerad tidsplan och lanseringen kommer innebära introduktion på en snabbt växande marknad där acceptansen för robotik ökat.

Den patenterade tekniken går att anpassa efter nya målgrupper och har stor potential på sikt. Bolaget har för avsikt att vidareutveckla tekniken för att assistera nya målgrupper och kroppsdelar såsom armar, fötter och knän. Vi bedömer att Tendo har goda möjligheter att expandera inom nya marknader.


Link to the analysis

Read more about Tendo AB