Published: 6/2/2023 7:09:52 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Scandinavian Astor Group AB: Astor-bolag tecknar ramavtal värt 10,8 miljoner kronor

Försvarsbolaget Astors dotterbolag My-Konsult har tecknat två ramavtal med Försvarets materielverk, FMV, och Försvarsmakten, FM, till ett totalt värde om 10,8 miljoner kronor. Avtalen avser service och underhåll av Astor III System som tidigare levererats till FMV och FM. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet med FMV sträcker sig över en period om två år med start i år och avslutas efter 2024 års utgång med option för en förlängning till 2025 och 2026. Avtalet med FM löper under en period om tre år från 2023 till och med 2025. Avtalet kan utnyttjas genom att FMV och FM lägger beställningar på service, underhåll och uppgradering av system. Värdet på en eventuell förlängning av avtalet med FMV för 2025 och 2026, motsvarar 20 miljoner kronor.

"Astor Group har etablerat sig som leverantör inom försvarsindustrin med båda sina två verksamhetsområden komposit och telekrigföring. Vi är glada och stolta över att My-Konsult har fått förtroendet att teckna ramavtalen med Försvarets materielverk och Försvarsmakten som stärker vår eftermarknadsaffär. Vi ser fram emot att samarbeta nära med FMV och FM för att säkerställa att Astor III-systemen fortsätter att fungera optimalt och stödja Försvarsmaktens verksamhet", säger Odd Werin, vd för Astor Group, i en kommentar.

Read more about Scandinavian Astor Group AB