Published: 10/5/2022 10:43:34 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Alteco Medical AB: LIKVIDITET PÅVERKAS NEGATIVT AV KRIG I UKRAINA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alteco Medical likviditet påverkas negativt av Rysslands krig i Ukraina.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande, där bolaget uppger att de väldigt osäkra omständigheterna i världen har förvärrats.

I sin senaste kvartalsrapport informerade Alteco Medical om att betalningsflödena från en del av bolagets kunder påverkades negativt. Sanktionspaketen riktade mot Ryssland och dess allierade medför att svenska banker inte förmedlar betalningar från Ryssland.

"Detta har medfört uteblivna betalningar från vissa av bolagets större kunder och innebär att bolaget är i behov av kapitaltillskott för att säkra likviditeten och fortsatta drift", skriver Alteco Medical.

Bolaget har säkrat ytterligare en kredit om 3 miljoner kronor från Esalp Invest, som ägs av styrelseordförande Anders Althin med familj. Kreditfaciliteten kan börja utnyttjas omgående av bolaget och löper fram till december 2022 då krediten och upplupen ränta skall återbetalas, uppger bolaget.

"Styrelsen i bolaget arbetar med att finna en långsiktig lösning för att stärka bolagets egna kapital och likviditet", skriver Alteco Medical.



                    
                

Read more about Alteco Medical AB