Publicerat: 2018-11-09 08:31:57

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Stenocare vil lave cannabismedicin i kapsler

Stenocare vil indsende ansøgning til de danske sundhedsmyndigheder om at kunne sælge og producere medicinsk cannabis i kapselformat i løbet af de næste måneder. Det skriver medicinalselskabet i en pressemeddelelse.

Fra januar 2018 blev en fireårig prøveperiode om medicinsk cannabis indledt i Danmark, og siden har både læger, patientorganisationer og patienter har ytret ønske om mulighed for at få medicinen i kapselform, som ellers kun kommer som olie.

"Ved at tilføje kapsler til sine eksisterende oliebaserede produkter, vil Stenocare gøre medicinsk cannabis mere sammenlignelige med lægers recepter på andre medicinalprodukter," skriver Stenocare og tilføjer, at det for nogle patienter vil være nemmere at dosere og indtage medicinen som kapsel.

Stenocare er den største leverandør af medicinsk cannabis på det danske marked, og sælger i dag tre olieprodukter herhjemme fra sine canadiske samarbejdspartner CannTrust. Medicinsk cannabis gavner især patienter med sklerose, epilepsi, kroniske smerter eller med kvalme på grund af kemobehandling.

I oktober blev selskabet børsnoteret på den svenske minibørs Spotlight, hvor aktien steg over 200 procent på den første handelsdag. Pengene fra noteringen skal bruges på at starte egen produktion på dansk jord i begyndelsen af det nye år.

Läs mer om STENOCARE A/S