Publicerat: 2019-09-06 12:52:14

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Tilliden smuldrer til Stenocares canadiske partner - interview

Det medicinske cannabisselskab Stenocare må foretage ændringer i sin bestyrelse, efter at finansdirektøren fra den canadiske partner CannTrust, Ian Abramowitz, har oplyst, at han træder ud af bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.

Om beslutningen skal ses som et endeligt brud med CannTrust, vil Stenocares CEO Thomas Schnegelsberg dog ikke bekræfte, selvom han erkender, at tilliden så småt er ved at smuldre. Det siger han i et telefoninterview med Finwire.

"Vi tager ingen drastiske beslutninger. Vi skal lige finde ud af, hvad der er faktuelt omkring det her forløb først," fortæller Schnegelsberg.

Beslutningen kommer i kølvandet på de seneste par måneders problemer med CannTrust - først med leverancer produceret i ikke-godkendte faciliteter og siden med et pesticidefri-label, der måske ikke var berettiget.

Problemerne har betydet, at Stenocare har måttet sætte sine produkter i karantæne - hvilket har tørlagt det danske marked for medicinsk cannabisolie i dråbeform, da Stenocare er den eneste leverandør.

Har I mistet tilliden til CannTrust efter de seneste måneder?

"Det er klart det bliver sværere og sværere. Vi undrer os da over, at der nu, 2-3 måneder senere, ikke er kommet nogen konklusion fra Health Canada endnu. Vi har ikke fået mere afklaring, og det er enormt utilfredsstillende at være i den her situation," udtaler direktøren.

"I det her meget alvorlige forløb, har det været svært konstatere, om CannTrust har helt styr på det, og om vi kan regne med hvad de siger. Vi skal passe på ikke at dømme folk, før det er bevist, at de har gjort noget de ikke må, men samtidig skal vi også handle," tilføjer han.

Ny partner og duften af cannabis

Noget af det Stenocare istedet vil handle på, er søgningen efter en ny partner. I slutningen af august oplyste selskabet, at man leder med lys og lygte efter en ny samarbejdspartner, der kan levere produkter til Stenocare, og dermed det danske marked.

"Der er mange, der gerne vil sælge varer til Stenocare, for vi er jo både i Irland og i Danmark. Men vores regler i Danmark er de mest strikse i verden på området, hvilket gør, at de færreste kan være en relevant kandidat. Men der er nogle virkelig dygtige producenter derude," fortæller direktøren.

Han vil dog ikke kommer nærmere ind på, hvor mange spillere, der er med i opløbet eller hvor tæt man er på en aftale.

Et andet spor i selskabets handlingsplan er fabrikken i Jylland, hvor der lige nu udvikles frø til planter. Oprindeligt var planen, at der skulle leveres færdige planter fra CannTrust, men på grund af forsinkelser valgte StenoCare allerede i juni at begynde med frø istedet.

"Vi er i fuld gang med at dyrke - og det går rigtig godt. Der dufter af cannabis i hele produktionshallen allerede," fortæller Thomas Schnegelsberg.

Hvis Stenocare beslutter at gå efter produktion baseret på frøene, venter Thomas Schnegelsberg, at der vil være produkter i danske apoteker fra fabrikken i Jylland i andet halvår af 2020, hvis alt går glat.

Aktien ligger 12.35 nede med 1,5 procent, efter at have rundet de -3 procent i handlen tidligere i dagens handel.

Läs mer om STENOCARE A/S