Press release from Companies

Publicerat: 2019-07-08 08:58:18

Freetrailer Group A/S: Nyt strategisk samarbejde med tysk transportteknologisk virksomhed skal bidrage til Freetrailer Group A/S internationale vækstplaner

Freetrailer Group A/S har idag indgået en samarbejdsaftale med den tyske teknologivirksomhed NÜWIEL GmbH, hvilket betyder at NÜWIEL’s innovative cykel e-trailer fremover vil indgå i Freetrailer’s produktsortiment. 

Gennem sin deleøkonomiske IT-platform, vil Freetrailer således fremover, i tillæg til sin nuværende produktportefølje, der består af traditionelle trailere til biler og el-budcykler, også tilbyde NÜWIEL’s e-trailere. Den specielt designede e-trailer kan transportere varer på op til i alt 200 kg, efter enhver almindelig cykel.

Freetrailer udvider således virksomhedens produktsortiment til nu også at omfatte et miljøvenligt alternativ, som er i tråd med et stadig stigende marked for bæredygtige transportbehov. 

Til at begynde med vil Freetrailer, i tæt samarbejde med IKEA og NÜWEIL, tilbyde IKEA’s kunder i større byer i Danmark og Tyskland mulighed for at låne de bæredygtige og innovative e-trailere, pakket ind i Freetrailers unikke udlejningskoncept. 

Freetrailer betragter samarbejdet med NÜWEIL som et supplement og en indgangsvinkel til at udbrede Freetrailer konceptet i helt nye forretningsområde.

Mega trends: Med en tiltagende urbanisering ønsker forbrugerne at kunne handle i nærheden af deres hjem, hvilket betyder at de store detailkæder, som konsekvens heraf, vil rykke nærmere på deres kunder. Det kommer de til at gøre igennem åbning af mindre butikker og outlets i større byer, som et supplement til de klassiske varehuse. Freetrailer og NÜWEIL’s nye koncept tilbyder nu kunderne en transportmulighed, der var uset for blot et par år siden.

Partnerskab: NÜWIEL er en banebrydende ny transportteknologisk virksomhed med base i Hamburg. NÜWEIL’s unikke produkt er et stærkt strategisk match til Freetrailer’s forretningsmodel. NÜWIEL’s e-trailer gør det nemt og enkelt at transportere varer i palle-størrelse bagved en cykel - eller sågar ved at gå med enheden bag sig.  

Udvidet internationalt samarbejde: NÜWIEL og Freetrailer samarbejder med IKEA på at tilbyde prisvenlige og bæredygtige transportløsninger til deres kunder. Samarbejdet indledes i Q3 2019 og vil i første omgang lanceres i Danmark og Tyskland.  

Økonomisk indvirkning: Samarbejdet mellem NÜWIEL og Freetrailer betyder, at Freetrailer kan tilbyde et helt nyt miljøvenligt koncept til sine partnere i de større byer i Europa. Et koncept som både er forbruger og miljøvenligt. I Freetrailer er der ikke tvivl om, at dette kommer til at bidrage positivt til selskabets omsætning og indtjening i de kommende år.

Kai Hartmann, IKEA Tyskland: “NÜWIEL var en af finalisterne ved den første IKEA Bootcamp. Ideen med e-traileren passer på vores vision, om en CO2-neutral levering for vores kunder. Vi har siden 2018 tilbudt kunderne i IKEA Altona muligheden for at anvende NÜWIEL e-traileren. Vi finder NÜWIEL’s produkt innovativt og praktisk og er nu spændt på at se, om vores kunder også synes det.

Allan Sønderskov Darré, CEO hos Freetrailer Group A/S: ”Da vi første gang hørte om NÜWIEL, for 2,5 år siden, var vi begejstrede, fordi vi vidste, at ”the last mile” levering ville gå hen og blive noget stort. Vores kunder spurgte os allerede dengang, om vi kunne finde frem til en løsning, som kunne opfylde denne service. Så i dag er vi virkelig glade for at have gjort fælles sag med NÜWIEL, og vi er overbeviste om, at vi har det rette produkt og de rette folk til at løse leverance-udfordringerne for ”the last mile.”

Natalia Tomiyama, Co-Founder hos NÜWIEL GmbH: ”Vi er de førende teknologileverandører af e-trailerne, og vi er overbeviste om, at partnerskabet med Freetrailer vil bidrage til en øget tilgængelighed for vores kunder, åbne nye markeder samt skabes der en mulighed for, at private nu kan fragte deres varer på en bæredygtig og miljøvenlig måde.”

Dette er en information om, at Freetrailer Group A/S er forpligtiget til at komme med en bekendtgørelse til EU Forordningen om markedsmisbrug.


For mere information om Freetrailer Group A/S kontakt venligst:
Allan Sønderskov Darré, Group CEO & grundlægger

E-mail: asd@freetrailer.com
Telefon: +45 42 90 90 98


Kort om Freetrailer Group A/S
Freetrailer er en dansk teknologivirksomhed, grundlagt i 2004, med det formål at gøre det nemt at booke og låne en trailer gratis via en deleøkonomisk it-platform. Virksomheden tilbyder i dag sine kunder en 100% selvbetjeningsløsning via app og elektronisk lås, der giver kunderne fuld fleksibilitet.

Konceptet har vist sig at skabe øget trafik til butikkerne på en nytænkende og anderledes måde og siden opstarten har mere end 2 millioner kunder lånt en gratis Freetrailer hos IKEA, SILVAN, Bilka, Pelican Self Storage – eller hos en af virksomhedens mere end 30 andre samarbejdspartnere i Norden. Virksomheden arbejder med en todelt vækstplan, hvor styrkelsen af de eksisterende hjemmemarkeder udgør det ene ben, og en yderligere internationalisering af konceptet udgør det andet.

Det danske dagblad Børsen har tildelt Freetrailer syv vækstgazeller i streg. Freetrailer står i dag med et yderst rentabelt og globalt skalerbart forretningskoncept, der bygger på en gennemtestet og robust it-platform.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Freetrailer Group A/S