Nyheter | Spotlight
Hem

Publicerat: 2019-07-11 12:08:36

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Stenocare venter konklusion fra Lægemiddelstyrelsen i dag om ikke-lovlig batch - interview

Stenocares adm. direktør Thomas Schnegelsberg venter, at den danske Lægemiddelstyrelse vil komme med en konklusion senere i dag, omkring de leverancer af medicinsk cannabis, der ikke har levet op til lovkravene. Det fortæller direktøren over for Finwire.

Selskabets partner og leverandør af medicinsk cannabis Canntrust er kommet i problemer hos de canadiske myndigheder, efter at det kom frem under en inspektion, at der har været produceret cannabis i faciliteter, der endnu ikke var godkendt i perioden oktober 2018 til marts 2019.

I første omgang blev Stenocare oplyst, at der var tale et batch-nummer, der var omfattet af situationen, men efter forespørgsel fra Stenocare selv og fra Lægemiddelstyrelsen, fandt Canntrust yderligere fem leverancer, som var produceret i de pågældende faciliteter og sendt til det danske selskab.

"Det er en dårlig nyhed på mange måder. Vi mener dog vi har gjort det ansvarlige i denne situation og kontaktede i morges vores medicinalleverandører inden de åbnede, så vi sikrede, at der ikke blev udsendt flere sendinger ud fra de her batches," fortæller Thomas Schnegelsberg.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det har gjort selskabet endnu mere ivrige efter at få egen produktion, svarer direktøren:

"Absolut. Vi vil gerne kunne kontrollere hele produktionskæden. Det er klart, at denne her situation er en bekræftelse af, at den plan og strategi vi har, er den rigtige - så vi selv har styr på det fremover."

Tidligere på året modtog Stenocare de planter, der skal være startskuddet på egen produktion, på den nyoprettede fabrik i Jylland. Kultiveringen begyndte i juni.

Hvor mange af de omfattede produkter, der rent faktisk er havnet hos patienter vides endnu ikke, men det er noget af det, som skal drøftes ved mødet med Lægemiddelstyrelsen. Produkterne har været solgt siden 10. juni.

"Det er dog vigtigt at bemærke, at der er lavet uvildige analyser, der viser at styrken, kvaliteten og indeholdet er i orden. Alle de her produkter overholder kvalitetskravene - rummet har ikke været godkendt, men produkterne, der er kommet ud af det, har været i orden," siger Thomas Schnegelsberg.

Aktien blev sat på pause af Spotlight Stock Exchange tidligere i morges, men handles blev genoptaget klokken 12.00.

Klokken 12.07 dykker aktien 13,7 procent.

Läs mer om STENOCARE A/S