Nyheter | Spotlight
Hem

Publicerat: 2019-07-12 12:40:12

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Cannabisforsyningen i Danmark vil blive ramt - Lægemiddelstyrelsens afgørelse om Stenocare

Den medicinske cannabisforsyning i Danmark vil uden tvivl blive ramt, vurderer Lægemiddelstyrelsen i sin rapport, efter gårsdagens møde med den danske udbyder Stenocare, der har fået nogle partier sat i karantæne efter problemer med den canadiske leverandør Canntrust.

Det canadiske firma Canntrust, der leverer cannabisolie til danske Stenocare, har dyrket cannabis i lokaler, som de canadiske myndigheder, Health Canada, først har godkendt til dyrkning i april 2019, oplyser Lægemiddestyrelsen.

"Flere partier af cannabisolier, der er fremstillet af den cannabis, der dyrket i de ikke godkendte lokaler, er derfor sat i karantæne og taget af markedet. Det kommer til at betyde forsinkelser i forsyningen med cannabisolie fra Stenocare," skriver styrelsen som konklusion på sagen der startede mandag.

Sagen ændrer dog ikke ved, at der fortsat er tillid til Canntrust og løsningen på forsyningsproblemet bliver, at der hurtigst muligt skal importeres nye varer hjem, som er dyrket i de nu godkendte lokaler.

Ingen sundhedsrisiko
Lægemiddelstyrelsen tilføjer, at der ikke er nogen sundhedsrisiko i forbindelse med de produkter, der allerede er nået ud til forbrugerne, idet de er blevet gennemtestet og godkendt inden de kom til Danmark.

"Der er derfor alene tale om en sikkerhedsforanstaltning, når disse partier af cannabisolie sættes i karantæne og tages af markedet," skriver styrelsen.

Stenocares aktie er styrtdykket siden torsdag og ligger fredag klokken 12.37 nede med 5,1 procent i 39,50 kroner på vækstbørsen Spotlight.

Läs mer om STENOCARE A/S