More from the company

Published: 2024-01-29 15:43:33

Amhult 2 AB: Månadsrapport januari, 01-2024

Årets första månadsbrev är alltid friskt att skriva. Nytt år, nya möjligheter och Amhult 2 fyller hela 20 år i år. nästa år firar dessutom bolaget 20 år som noterat bolag, jag undrar hur många av er som läser våra månadsbrev som har varit med på hela resan.

Snart startar vi uthyrningen av kv. Hercules norra hus. Det vi inväntar från arkitekten är bofaktabladen som sökande behöver för att se lägenheternas planlösning, lokalisering i huset och området samt storlek. Under tiden fortsätter entreprenören sitt arbete med bottenplatta och källarväggar för garaget, ett arbete som beräknas pågå ett par månader till. Nästa månad påbörjas arbetet med stommen för det norra huset, också ett tidskrävande arbete som beräknas vara klart i augusti i år.

Det södra huset avvaktar vi uthyrning med eftersom vi tidigare i år fick reda på att vår ansökan om detaljplaneändring för utökad BTA finns med i stadsbyggnadsnämndens startplan för år 2024. Vi hoppas på att SBN tar upp vårt ärende så snart som möjligt så att vi kan starta byggnation och uthyrning även av det södra huset i år.

Vår nya hemsida är lanserad och jag vill passa på att tacka er som skickat in feedback, de fel som rapporterats in har åtgärdats eller är på gång att åtgärdas. Samtliga publicerade rapporter, finansiella likväl icke-finansiella, som vi hade problem att publicera på vår gamla hemsida finns numera på vår nya hemsida. Det kan vara bra att veta att du alltid i första hand hittar alla rapporter vi publicerar på Spotlight, så skulle vår hemsida någon gång få problem surfar du i stället in på Spotlight Stock Markets hemsida.

Arbete med årsredovisning, årsstämma och bokslutskommuniké fyller månaden för samtliga medarbetare. Bokslutskommunikén publiceras den 23 februari och du hittar den under ”Investerare och media”, därefter klickar du på ”Finansiella rapporter”. Årsstämman kommer som vanligt hållas i april månad, kallelse skickas ut senare på sedvanligt sätt.

Det finns mycket att se fram emot under året. Utöver uthyrningen av kv. Hercules norra hus och detaljplaneändringen för det södra huset händer det saker bortom våra gränser. Byggnationen av batterifabriken är spännande att följa, även om driftsättning inte sker förrän 2025, och med ökade arbetstillfällen brukar också efterfrågan på bostäder öka – vilket passar bra för oss som har (minst) 40 lägenheter redo för inflyttning till år 2025. Torslanda tvärförbindelse är just nu ute på samråd, för den intresserade kan man hitta samtliga handlingar på Göteborgs stads hemsida, scanna QR-koden nedan.

Emilie Loft
0709 76 89 03
emilie@amhult2.se

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. En av idéerna är att området skall förena stadens och landets fördelar. Amhult 2 är noterat på Spotlight Stock Market sedan den 16 maj 2005 under kortnamnet AMH2 B och handlas via banker och fondkommissionärer.

DOTTERBOLAG

Terrester AB
 Postflyget 7
423 37 Torslanda
Telefon: 031-92 38 35

Läs mer hos Cision
Read more about Amhult 2 AB