Press release from Companies

Published: 2024-02-29 07:58:41

C Security Systems AB: Bokslutskommuniké för C Security Systems (publ)

JANUARI - DECEMBER 2023

Perioden i korthet

  • Nettoomsättningen för koncernen i perioden januari till december 2023 minskade med 36 % jämfört med samma period föregående år. Utgifter för webbannonser har i stort sett upphört och stort fokus har lagts på försäljning till återförsäljare och via olika föreningar. Koncernens intäkter minskade med 96 % under samma tidsperiod.
  • Rörelseresultatet uppgick till kSEK -24 568 (kSEK -18 585) för perioden januari till december 2023. Resultatförsämringen på ca 5 983 MSEK beror på av de stora av- och nedskrivningar som gjorts under året.
  • Periodens resultat uppgick till kSEK -25 483 (kSEK -19 196), en försämring på ca 6 287 kSEK jämfört med samma period 2022, stora av- och nedskrivningar av anläggningstillgångar och lager är anledningen till detta.

Q4 2023: Av- och nedskrivningar av anläggningstillgångar och varulager ingår med -10 412 kSEK

  kSEK           jan-dec 2023           jan- dec 2022         Förändring årsvis

Rörelsens intäkter (kSEK) 211 4 920 -96 %
Nettoomsättning (kSEK) 1 232 1 939 -36 %
Rörelseresultat (kSEK) -24 568 -18 585 -32 %
Periodens resultat (kSEK) -25 483 -19 196 -33 %
Vinst per aktie, SEK (modern) -0,02 -0,02 -

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER FÖRSTA KVARTALET

  • Nordens största grupp av återförsäljare inom båttillbehör, Hjertmans Group, tar in C Security Systems AB som leverantör och startar försäljningen av C-pod mini i sina 50 butiker i samband med de svenska båtmässorna i februari och mars 2023. I gruppen ingår varumärkena Byggplast & Båtprylar, SeaSea, Hjertmans Båttillbehör, Norway Marine Supply och Maritim Båtutstyr.
  • Styrelsen för Bolaget beslutade den 14 februari 2022, med stöd av bemyndigande från extrastämman den 6 oktober 2022, om en till cirka 70 % garanterad nyemission av aktier om totalt cirka 9,4 MSEK före emissionskostnader ("Nyemissionen"), att tecknas med företrädesrätt för befintliga aktieägare.
  • Aktieägarna i C Security Systems AB höll extrastämma den 10 mars 2023. De huvudsakliga besluten som fattades var; 1) beslut om kvittningsemission, för aktieägare som tillsammans representerar mer än 10%. Beslutet innebär att bolagets aktiekapital ökas med högst 3 900 000 kr genom en nyemission av högst 55 714 283 units, motsvarande högst 278 571 415 aktier. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att kvitta fordringar på bolaget från ovanstående. 2) Fredrik Carlsson valdes in som ny styrelseledamot i styrelsen.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ANDRA KVARTALET

  • CSEC meddelar att de den 1 maj 2023 inleder ett samarbete med SMC, Sveriges Motorcyklister. CSEC kommer närvara på SMC:s stora event i Åre 12 - 14 maj, där Spåra Classic presenteras närmare för medlemsorganisationen som i år firar 60 år. Under maj månad kommer SMC:s medlemmar att kunna köpa Spåra Classic till ett mycket förmånligt pris via SMC:s hemsida.
  • Under maj deltog CSEC Svenska Samernas Riksförbunds (SSR) Landsmöte i Piteå och presenterade sina produkter för medlemmarna. Man kunde också köpa Spåra Classic till förmånliga priser under en period.
  • Under april och maj sjösatte CSEC en kampanj tillsammans med Svenska Båtunionen och Svenska Kryssarklubben. Samtliga medlemmar erbjöds ett mycket attraktivt pris på C-pod mini, som är CSECs senast utvecklade spårsändare för skydd och bevakning av båtar och vattenskotrar. Samtliga medlemmar kunde nå erbjudandet via nyhetsbrev och tidningen Båtlivs hemsida.
  • CSEC meddelar att bolaget lanserar varumärket Spåra på den franska marknaden. Målsättningen är att Spåra ska kunna köpas hos de större återförsäljarna och kedjor i Frankrike.
  • CSEC meddelar att de har genomfört en företrädesemission vilken tecknades till nivån för garantin om cirka 70 procent och Bolaget tillförs därmed cirka 6,6 MSEK före emissionskostnader som beräknas uppgå till ca 2,4 MSEK.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER TREDJE KVARTALET

  • CSEC fortsätter samarbetet med SMC (Sveriges Motorcyklister) och i samband med evenemanget ”Mälaren Runt” 19 augusti var CSEC på plats för att presentera Spåra Classic för alla medlemmar i SMC.
  • CSEC har förstärkt bolagets likviditet genom en emission av konvertibler om ca SEK 4,14 miljoner med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Syftet med upptagandet av det konvertibla lånet är att överbrygga behovet av likviditet i bolaget.
  • CSEC finns på plats i Göteborg Landvetter med Spåra 7-9 september på Entreprenad Live 2023, en regional mässa för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad. Entreprenadbranschen är högt prioriterad i CSECs verksamhet.
  • CSEC närvarar i Jönköping på Elmia Husvagn Husbil – en mässa där de senaste modellerna och produkterna för campingliv presenteras på en och samma plats.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER FJÄRDE KVARTALET

  • CSEC inleder samarbete med Svemo. Ett viktigt syfte med samarbetet är att medlemmar och tävlande i föreningar och inom flera motorsporter, ska kunna köpa spårsändaren Spåra Classic till förmånligt pris via Svemos hemsida. Svemo är en av många medlemsorganisationer i Riksidrottsförbundet och har som huvuduppgift att tillvarata och vidareutveckla medlemmarnas intresse för motorcykel-, vatten- och snöskotersport.
  • Aktieägarna i C Security Systems AB höll extrastämma den 7 november 2023. De huvudsakliga besluten som fattades var; 1) Eva Billaudel valdes in som ny ledamot i styrelsen 2) beslut om minskning av aktiekapital från nuvarande 22 199 527,565 kronor till 507 417,77248 kronor genom överföring av 21 692 109,79252 kronor till fritt eget kapital och utan indragning av aktier. 3) beslut att VD genom det helägda bolaget Forepart AB samt styrelseordförande genom det delägda bolaget EmbeddedArt AB ska få kvitta sina fordringar på bolaget genom utgivande av konvertibler till samma villkor som de i år tidigare utgivna konvertiblerna, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.
  • CSEC inleder ännu ett samarbete, denna gång med M Sverige. M Sveriges medlemmar kan köpa CSECs produkter Spåra till förmånliga priser via M Sveriges hemsida.
  • CSEC beslutar att avveckla de äldre 2G-produkterna inom varumärket C-pod som kommer vara obrukbara efter 2025 års utgång. En lagernedskrivning om 2,2 Mkr har gjorts under kvartalet.


    VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG
  • Aktiekapitalet är intakt den 18 januari då slutlig registrering av minskning av aktiekapital, som bolagsstämman fattade beslut om den 7 november 2023, slutfördes av Bolagsverket.
  • C Security Systems AB (CSEC) lägger ett bud på samtliga aktier i EmbeddedArt AB (EA). Betalningen sker med nyemitterade aktier i CSEC. Med hjälp av oberoende värderingsinstitut har CSEC värderat EA till 79 MSEK, vilket motsvarar en aktiekurs på 0,0047 SEK per ny CSEC aktie. Detta innebär att nuvarande ägare i CSEC efter full konvertering kommer äga 9 % av bolaget efter emissionen.
  • En extra bolagsstämma kommer hållas den 21 mars 2024 för beslut om bland annat godkännande av transaktionen. Transaktionen kommer innebära en väsentlig förändring av CSECs verksamhet och som en följd därav kommer det att krävas en ny noteringsprocess, vilket innebär att Spotlight måste godkänna det sammanslagna bolaget för fortsatt notering.
    EmbeddedArt AB är ett high-tech företag verksamt inom försvarssektorn och industrin. Bolaget levererar produkter och konsulttjänster inom kärnområdena Försvar, IoT (Internet of Things) och systemutveckling. Bolaget har cirka 30 anställda, omsätter 35 MSEK och hade ett rörelseresultat på + 3,4 MSEK. (Räkenskapsåret 220901 – 230831) Den preliminära tidplanen för genomförande beräknas till början av andra kvartalet.
  • CSEC inleder samarbete med Kungliga Automobilklubben (KAK) där KAK kommer att kunna erbjuda Spåra till reducerat pris till sina medlemmar.
  • CSEC expanderar sin försäljningsstrategi genom att börja sälja Spåra GPS-trackers på Amazon. Ett strategiskt drag utformat för att öka kännedom om och försäljning av CSECs produkter i Sverige och internationellt, samt markera början på en ny era för företaget.

KOMMENTAR FRÅN VD

Under 2023 har arbetet fortsatt med att öka försäljning av och kännedom om CSECs produkter. Fokus har varit att informera marknaden om produkternas goda egenskaper och höga kvalitet, men också om de stora fördelar bolagets produkter ger användare inom olika områden. En mängd försäljningsaktiviteter har därför genomförts i samarbete med bransch- och medlemsorganisationer. I början av året inleddes ett samarbete med Nordens största återförsäljare av marina tillbehör, Hjertmans Group, som startade försäljning av C-pod mini i sina butiker. CSEC deltog också i flera mässor under 2023 för att möta nya kunder och visa bolagets produkter. För att ytterligare fokusera på och ge större utrymme för bolagets framtidsprodukter avvecklades under året de äldre 2G-produkterna.

I början av 2023 ingick CSEC samarbete med Hjertmans Group, Nordens största kedja inom marina tillbehör, som startade försäljning av C-pod Mini i sina cirka 50 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Under februari och mars deltog CSEC på ”Båtmässan” i Göteborg och ”Allt för sjön” i Stockholm för att därefter följa upp med riktade erbjudanden och aktiviteter till medlemmarna i Svenska Båtunionen och Svenska Kryssarklubben. Tidningen Båtliv testade C-pod mini och gav produkten bra betyg https://www.batliv.se/2023/04/18/liten-och-smidig-sparsandare/

Under våren fortsatte olika aktiviteter och kampanjer att avlösa varandra. CSEC deltog på Sveriges Motorcyklisters (SMC) årsmöte och presenterade där Spåra och kort därefter visades Spåra på Svenska Samernas Riksförbunds (SSR) Landsmöte. Vid båda tillfällena noterades stort intresse för Spåra och dess potential att bidra till minskat antal stölder och ökad trygghet. I anslutning till årsmötena erbjöds kampanjpris på Spåra till föreningarnas alla medlemmar.

Redan 2022 sjösattes en kampanj på C-pod mini i Frankrike i samarbete med Willis Towers Watson (wtw). På grund av interna problem inom wtw stannade försäljningsaktiviteterna upp under 2023. Samtalen har dock fortsatt och förutsättningarna för omstart ser goda ut.

Samarbetet med Marine Assistance i Frankrike fortlöpte under 2023 och bolaget gavs ett utökat försäljningsansvar för den franska marknaden. Intentionen var att Marine Assistance skulle ta en mer aktiv roll i försäljningsarbetet i Frankrike. Utvärdering och eventuell ny strategi för den franska marknaden kommer tas fram under 2024.

Aktiviteter tillsammans med Svensk Camping, Sveriges Motorcyklister och den franska husbilsorganisationen FFACC genomfördes under sommarhalvåret. Alla medlemmar i organisationerna kunde köpa Spåra till kampanjpriser under en begränsad period. CSEC deltog också på den stora Entreprenadmässan utanför Göteborg och på Nordens största mässa för husbilar och husvagnar på Elmia i Jönköping. På båda mässorna såldes Spåra till kampanjpriser under en begränsad period. CSEC ingick också samarbete med MSverige (tidigare Motormännens Riksförbund), som startade försäljning av Spåra i sin webbshop, och Svensk Motorsport (Svemo), som erbjuder Spåra till fördelaktigt medlemspris.

Under sensommaren beslutades att avveckla de äldre 2G-produkterna inom varumärket C-pod och istället fokusera på C-pod mini, som kommunicerar med 4G-teknik och är mycket uppskattad i marknaden.

Hösten 2023 deltog CSEC på Sveriges Nötköttsproducenters årsmöte och visade

Spåra för alla deltagare, som i huvudsak

utgjordes av lantbrukare från hela Sverige. Mötet med lantbrukare gav input och respons i frågor kring utvecklingen av produkter inom projektet ”Spåra Lantdjur”, som drivs i samarbete med Jordbruksverket och andra aktörer i branschen. Två viktiga samarbets-partner i utvecklingsarbetet är Exeger Sweden AB och EmbeddedArt AB (EA); Exeger med sin unika produkt Powerfoyle inom sol- och ljuscellsteknik och EA med sin höga kompetens inom IT och sensorteknik. Samarbetet är betydelsefullt för produkt-området ”Spåra Lantdjur”, som kommer ha hög prioritet under 2024. Målsättningen är att ta fram produkter som fungerar globalt och underlättar arbetet inom lantbruk och rennäring.

Koncernens rörelseresultat före ned-skrivningar är fortfarande negativt, men på en lägre nivå än tidigare år, -13 285 kSEK  (2023) jämfört med -17 140 kSEK (2022). Likviditetsbehovet har minskat med cirka 3 855 kSEK under året.

Koncernen har i samförstånd med revisorerna gjort betydande ned- och avskrivningar av lager och tillgångar i både C Security Systems AB och Spåra Group AB för att säkerställa att samtliga tillgångar är upptagna till ett så konservativt värde som möjligt ur ett försiktighetsperspektiv inför framtiden.

Med budet på EmbeddedArt AB (EA) som nämnts ovan under Väsentliga händelser efter periodens utgång, kommer en helt ny resa börja för CSEC. Tack vare EAs kompetens och verksamhet inom bland annat försvars-området och IT som ständigt ökar, kommer CSECs produkter utvecklas snabbare och bli ännu bättre. Tillsammans med EA ökar möjligheten att nå nya marknader och kunder och vi ser också synergier mellan bolagen som båda kommer dra nytta av.  Vi är trygga med att våra produkter kommer fortsätta ligga i framkant vad gäller teknik och kundanpassning.

Jörgen Eberstein, VDKort om C Security Systems AB

IoT-bolaget C Security Systems AB, baserat i Stockholm, utvecklar, marknadsför och säljer högteknologiska skydds- och övervakningssystem på den globala marknaden under varumärkena Spåra och C-pod. Vår affärsidé är att skapa trygghet och förenkla för människor och företag genom att erbjuda smarta sensorsystem för att skydda människor, djur och rörliga tillgångar.

Aktien

Per den 29 december 2023 uppgick antalet aktier i C Security Systems till 1 585 680 539 och antalet aktieägare till 2 230 (2 272 per 30 december 2022).

Aktien handlas sedan den 1 augusti 2014 på Spotlight Stock Market under namnet C Security med ISIN-nummer SE0005991981.

Koncernen

Resultaträkning

Belopp i SEK 2023-01-01- 2022-01-01- 2023-10-01- 2022-10-01-
2023-12-31 2022-12-31 2023-12-31 2022-12-31
Rörelsens intäkter
Nettoomsättning 1 232 391 1 939 351 241 580 330 081
Förändring av varulager 0
samt pågående arbeten för annans räkning -2 337 569 502 486 -2 254 914 -183 815
Övriga rörelseintäkter 1 316 077 2 478 614 7 111 760 042
210 899 4 920 451 -2 006 223 906 308
Rörelsens kostnader
Råvaror och förnödenheter 1) -3 082 238 -2 496 674 -2 330 317 -132 253
Handelsvaror 0 -6 253 0 -5 209
Övriga externa kostnader -5 118 407 -9 383 376 -895 746 -1 413 482
Personalkostnader -3 101 777 -4 901 128 -636 353 -937 816
Av- och nedskrivningar av materiella och
immateriella anläggningstillgångar -13 235 753 -6 391 590 -8 157 199 -1 930 391
Övriga rörelsekostnader -240 499 -326 640 -223 813 -278 728
Rörelseresultat -24 567 775 -18 585 210 -14 249 651 -3 791 571
Resultat från finansiella poster
Ränteintäkter och liknande resultatposter
Ränteintäkter och liknande resultatposter 6 1 509 6
Räntekostnader och liknande resultatposter -915 245 -610 933 -209 726 -10 418
Resultat efter finansiella poster -25 483 020 -19 196 137 -14 459 378 -3 801 983
Resultat före skatt -25 483 020 -19 196 137 -14 457 868 -3 801 983
Skatt på årets resultat - - - -
Periodens resultat -25 483 020 -19 196 137 -14 457 868 -3 801 983

Koncernen

Balansräkning

Belopp i SEK 2023-12-31 2022-12-31
TILLGÅNGAR
Anläggningstillgångar
Immateriella anläggningstillgångar
Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten
och liknande arbeten 715 137 11 613 096
Koncessioner, patent, licenser, varumärken
samt liknande rättigheter 154 765 260 904
Goodwill 3 099 276 4 870 291
3 969 178 16 744 291
Materiella anläggningstillgångar
Inventarier, verktyg och installationer
486 625 1 029 194
486 625 1 029 194
Finansiella anläggningstillgångar
Uppskjuten skattefordran
438 506
Lämnade depositioner 31 757
31 757 438 506
Summa anläggningstillgångar 4 487 560 18 211 991
Omsättningstillgångar
Varulager m m
Råvaror och förnödenheter
3 059 299 6 925 749
Färdiga varor och handelsvaror 178 515 933 118
Förskott till leverantörer 0 261 280
3 237 814 8 120 147
Kortfristiga fordringar
Kundfordringar
50 364 341 719
Upparbetad men ej fakturerad intäkt 6 046 2 778
Övriga fordringar 161 645 298 040
Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 125 830 1 470 714
343 885 2 113 251
Kassa och bank 148 720 131 301
Summa omsättningstillgångar 3 730 419 10 364 700
SUMMA TILLGÅNGAR 8 217 979 28 576 691

Koncernen

Balansräkning

Belopp i SEK 2023-12-31 2022-12-31
EGET KAPITAL OCH SKULDER
Eget kapital
Aktiekapital 22 199 528 11 272 528
Övrigt tillskjutet kapital 76 935 552
Annat eget kapital inklusive periodens resultat -21 958 676 -70 448 116
Eget kapital hänförligt till moder ftg. aktieägare 240 852 17 759 964
Summa eget kapital 240 852 17 759 964
Långfristiga skulder
Övriga skulder till kreditinstitut 190 477 190 476
Övriga långfristiga skulder 146 296 307 643
336 773 498 120
Kortfristiga skulder
Konvertibla lån 4 900 000 -
Skulder till kreditinstitut 285 714 285 714
Förskott från kunder 166 086 327 948
Leverantörsskulder 743 209 7 937 986
Skatteskulder -34 820 79 812
Övriga kortfristiga skulder 1 071 765 1 233 076
Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 508 400 454 071
7 640 354 10 318 607
SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER 8 217 979 28 576 691

Koncernen

Kassaflödesanalys

Belopp i SEK 2023-01-01- 2022-01-01- 2023-10-01- 2022-10-01-
2023-12-31 2022-12-31 2023-12-31 2022-12-31
Den löpande verksamheten
Resultat efter finansiella poster
-25 483 020 -19 196 137 -14 457 868 -3 801 980
Justeringar för poster som inte ingår i kassaflödet, m m 13 008 723 6 391 590 9 113 024 1 930 391
-12 474 297 -12 804 547 -5 344 844 -1 871 589
Betald inkomstskatt -35 741 53 703 -5 066 8 013
Kassaflöde från den löpande verksamheten före -12 510 038 -12 750 844 -5 349 910 -1 863 576
förändringar av rörelsekapital
Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital
Ökning(-)/Minskning (+) av varulager 5 382 333 -2 988 123 4 986 987 176 343
Ökning(-)/Minskning (+) av rörelsefordringar 1 773 350 -621 715 15 832 -280 775
Ökning(+)/Minskning (-) av rörelseskulder -7 739 601 2 149 026 -3 084 844 1 931 437
Kassaflöde från den löpande verksamheten -13 093 955 -14 211 656 -3 431 935 -36 571
Investeringsverksamheten
Förvärv av immateriella anläggningstillgångar
-191 040 -2 928 091 0 -170 664
Förvärv av materiella anläggningstillgångar 0 0
Kassaflöde från investeringsverksamheten -191 040 -2 928 091 0 -170 664
Finansieringsverksamheten
Nyemission
10 927 000 13 560 000 -
Emissionskostnader -2 524 586 -7 942 470 -
Upptagna lån 8 100 000 8 725 000 1 800 000 100 000
Amortering av låneskulder -3 200 000 -21 363 095 -23 810
Kassaflöde från finansieringsverksamheten 13 302 414 -7 020 565 1 800 000 76 190
Periodens kassaflöde 17 419 -24 160 312 -1 631 935 -131 045
Likvida medel vid periodens början 131 301 24 291 615 1 780 655 262 347
Likvida medel vid periodens slut 148 720 131 301 148 720 131 301

Moderbolaget

Resultaträkning

Belopp i SEK 2023-01-01- 2022-01-01- 2023-10-01- 2022-10-01-
2023-12-31 2022-12-31 2023-12-31 2022-12-31
Rörelsens intäkter
Nettoomsättning
1 232 393 1 930 445 241 581 330 082
Förändring av varulager
samt pågående arbeten för annans räkning -2 337 569 502 486 -2 254 913 -183 815
Övriga rörelseintäkter 1 316 077 2 478 304 7 110 760 043
210 901 4 911 234 -2 006 222 906 310
Rörelsens kostnader
Råvaror och förnödenheter
-4 082 238 -3 502 717 -3 330 317 -387 461
Övriga externa kostnader -5 103 883 -9 266 454 -143 015 -1 386 552
Personalkostnader -3 101 777 -4 901 128 -636 353 -937 816
Av- och nedskrivningar av materiella och
immateriella anläggningstillgångar -6 337 947 -1 758 483 -5 091 837 -664 916
Övriga rörelsekostnader -240 499 -326 308 -223 812 -278 728
Rörelseresultat -18 655 442 -14 843 856 -11 431 555 -2 749 163
Resultat från finansiella poster
Ränteintäkter och liknande resultatposter
1 464 6 1 384 -54 536
Räntekostnader och liknande resultatposter -860 682 -581 046 -198 627 2 390
Resultat från andelar i koncernbolag -16 184 901
Resultat efter finansiella poster -35 699 561 -15 424 895 -11 628 798 -2 801 309
Resultat före skatt -35 699 561 -15 424 895 -11 628 798 -2 801 309
Skatt på årets resultat - - - -
Periodens resultat -35 699 561 -15 424 895 -11 628 798 -2 801 309

Moderbolaget

Balansräkning

Belopp i SEK 2023-12-31 2022-12-31
TILLGÅNGAR
Anläggningstillgångar
Immateriella anläggningstillgångar
Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten
och liknande arbeten 0 5 976 015
0 5 976 015
Materiella anläggningstillgångar
Inventarier, verktyg och installationer
234 305 622 166
234 305 622 166
Finansiella anläggningstillgångar
Andelar i koncernföretag
5 000 000 21 184 901
Lämnade depositioner 31 757
5 031 757 21 184 901
Summa anläggningstillgångar 5 266 062 27 783 082
Omsättningstillgångar
Varulager m m
Råvaror och förnödenheter
3 059 299 6 925 749
Färdiga varor och handelsvaror 178 515 933 118
Förskott till leverantör 0 261 280
3 237 814 8 120 147
Kortfristiga fordringar
Kundfordringar 50 364 341 719
Fordringar hos koncernföretag 434 658 1 271 945
Upparbetad men ej fakturerad intäkt 6 046 2 778
Övriga fordringar 161 413 298 040
Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 125 830 1 470 714
778 311 3 385 196
Kassa och bank 141 848 126 744
Summa omsättningstillgångar 4 157 972 11 632 088
SUMMA TILLGÅNGAR 9 424 034 39 415 170

Moderbolaget

Balansräkning

Belopp i SEK 2023-12-31 2022-12-31
EGET KAPITAL OCH SKULDER
Eget kapital
Bundet eget kapital
Aktiekapital 22 199 528 11 272 528
Fond för utvecklingsutgifter 0 5 880 231
22 199 528 17 152 759
Fritt eget kapital
Överkursfond
68 727 468 71 252 054
Balanserad vinst eller förlust -53 198 651 -43 653 987
Periodens resultat -35 699 561 -15 424 895
-20 170 744 12 173 172
Summa eget kapital 2 028 784 29 325 931
Långfristiga skulder
Övriga långfristiga skulder 146 296 307 643
146 296 307 643
Kortfristiga skulder
Konvertibla lån 4 900 000 -
Förskott från kunder 166 086 327 948
Leverantörsskulder 743 209 7 782 013
Aktuell skatteskuld 44 071 79 812
Övriga kortfristiga skulder 915 038 1 170 605
Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 480 550 421 218
7 248 955 9 781 596
SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER 9 424 034 39 415 170

Moderbolaget

Kassaflödesanalys

Belopp i SEK 2023-01-01- 2022-01-01- 2023-10-01- 2022-10-01-
2023-12-31 2022-12-31 2023-12-31 2022-12-31
Den löpande verksamheten
Resultat efter finansiella poster
-35 699 561 -15 424 895 -27 813 699 -2 801 308
Justeringar för poster som inte ingår i kassaflödet, m m 22 594 816 1 758 483 21 307 372 664 916
-13 104 745 -13 666 412 -6 506 327 -2 136 392
Betald inkomstskatt -35 741 53 703 -5 066 8 013
Kassaflöde från den löpande verksamheten före -13 140 486 -13 612 709 -6 511 392 -2 128 379
förändringar av rörelsekapital
Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital
Ökning(-)/Minskning (+) av varulager 4 882 333 -2 988 123 4 486 987 176 343
Ökning(-)/Minskning (+) av rörelsefordringar 2 610 870 -96 577 288 956 698 054
Ökning(+)/Minskning (-) av rörelseskulder -7 448 988 2 394 455 -1 703 358 1 191 544
Kassaflöde från den löpande verksamheten -13 096 271 -14 302 954 -3 438 807 -62 438
Investeringsverksamheten
Förvärv av immateriella anläggningstillgångar
Förvärv av immateriella tillgångar -191 040 -2 928 091 0 -170 664
Förvärv av materiella anläggningstillgångar 0 0
Kassaflöde från investeringsverksamheten -191 040 -2 928 091 0 -170 664
Finansieringsverksamheten
Nyemission
Nyemmission 10 927 000 13 560 000
Emissionskostnader -2 524 586 -7 942 470 - -
Upptagna lån 8 100 000 8 725 000 1 800 000 100 000
Amortering av låneskulder -3 200 000 -21 125 000 -
Kassaflöde från finansieringsverksamheten 13 302 414 -6 782 470 1 800 000 100 000
Periodens kassaflöde 15 103 -24 013 515 -1 638 807 -133 102
Likvida medel vid periodens början 126 744 24 140 259 1 780 655 259 846
Likvida medel vid periodens slut 141 848 126 744 141 848 126 744

Nästa rapport

C Security Systems AB utger sin kvartalsrapport 1 för 2024 den 30 maj 2024.

Denna rapport har ej varit föremål för granskning av bolagets revisor.

29 februari 2024

C Security Systems AB

Styrelsen

C Security Systems AB

Gustavslundsvägen 12, 5 tr.

161 51 BROMMA

E-post: ir@csec.group

Hemsida: www.csec.group

Jörgen Eberstein
vd
+46705220410
jorgen@csec.group

Läs mer hos Cision
Read more about C Security Systems AB