Press release from Companies

Published: 2024-03-07 09:00:00

BPC Instruments AB: BPC säkrar order på BPC Blue från ledande global petrokemisk tillverkare

BPC Instruments AB ("BPC" eller "Bolaget") har nyligen erhållit en inköpsorder på BPC® Blue från ett framstående globalt petrokemiskt företag med huvudkontor i Saudiarabien. Företaget är verksamt i över 50 länder med en stark närvaro på viktiga internationella marknader som Mellanöstern, Asien, Europa och Amerika, och har valt BPC® Blue för att genomföra interna utvärderingar av biologisk nedbrytbarhet för sina polymermaterial. Ordern består av leverans av ett BPC® Blue Premium Package, med ett totalt ordervärde motsvarande 476 000 SEK. Även om ordern har ett mindre ekonomiskt värde är den betydelsefull för Bolagets marknadsexpansion i de listade regionerna. Intäkterna från ordern förväntas inkluderas i det första kvartalet i år.

VD Dr. Jing Liu kommenterar:

"Vi är mycket glada över det överväldigande positiva globala mottagandet av BPC® Blue. Detta mottagande ligger helt i linje med vår framåtblickande vision och utvecklingen mot miljövänliga biologiskt nedbrytbara polymerer, som ersätter engångsplast. BPC® Blue är positionerat för att bli den föredragna lösningen för industriella tillverkare, tjänsteleverantörer, forskningsinstitut och universitet världen över, när de söker en tillförlitlig metod för att utvärdera den biologiska nedbrytbarheten hos avancerade polymermaterial. Den nyligen erhållna ordern från ett av världens största petrokemiska företag bekräftar ytterligare effektiviteten hos BPC:s analytiska lösningar inom plastsektorn och kan bli en viktig referens för fler affärsmöjligheter."

Om BPC® Blue

BPC® Blue är ett toppmodernt laboratorieinstrument som är särskilt utformat för att bestämma den aeroba och anaeroba biologiska nedbrytbarheten hos olika biologiskt nedbrytbara plaster och polymermaterial i ett brett spektrum av simulerade miljöförhållanden. Instrumentet uppfyller de viktigaste ISO-, europeiska och amerikanska standarderna för utvärdering av biologisk nedbrytbarhet i både aeroba och anaeroba förhållanden. BPC® Blue har automatisk drift och en intuitiv användarvänlig design som gör att nästan vem som helst kan utföra testet och få mycket noggranna och exakta resultat.

För teknisk information om BPC® Blue, vänligen besök produktsidan.

Detta är en översättning av det engelska originalet. Om det finns någon inkonsekvens mellan den engelska och den svenska versionen ska den engelska versionen gälla.

För mer information om BPC Instruments, vänligen kontakta:

Dr. Jing Liu, VD

BPC Instruments AB

Tel: +46 (0) 46 16 39 51

E-post: ir@bpcinstruments.com

Om BPC Instruments AB

BPC Instruments är ett globalt svenskbaserat banbrytande teknikbolag som utvecklar och erbjuder analysinstrument som möjliggör en effektivare, tillförlitligare och mer högkvalitativ forskning och analys för industrier inom förnybar bioenergi och miljöbioteknik. Resultatet är inte enbart högre noggrannhet och precision, utan även en betydande minskning av tidsåtgång och arbetskraftsbehov för att utföra analyser. BPC Instruments innovativa produkter erbjuder högkvalitativ hård- och mjukvara som bygger på djup kunskap och erfarenhet inom områden där företaget är verksamt. Lösningarna är de första i sitt slag, vilket gör Bolaget till en pionjär inom sitt område. I dag exporterar BPC Instruments till nästan 70 länder runt om i världen. BPC är noterat på Spotlight Stock Market i Sverige. För mer information, besök BPC:s hemsida: www.bpcinstruments.com.

Läs mer hos Cision
Read more about BPC Instruments AB