Press release from Companies

Published: 2024-03-22 09:24:55

Umida Group AB: UMIDA: Vinner Systembolagets senaste upphandling av mörk rom

Umida Group AB (publ) har återigen vunnit en av Systembolagets upphandlingar, denna gång en blindprovningsupphandling av mörk rom. Den nya mörka romen kommer att lanseras i september 2024 och beräknas genera ca 3,5 MSEK i nettoomsättning under de första 9 månaderna.

Systembolaget eftersökte i sin senaste upphandling en högkvalitativ mörk rom med minst 15 års lagring till det attraktiva konsumentpriset om 649 kr. Vid upphandlingen deltog 15 produkter från olika producenter och importörer. Umidas mörka rom stod återigen som vinnare när alla produkter hade blindprovats. Den nya romen kommer att lanseras i minst 115 butiker den 1:a september. Produkten kommer att lanseras under det egna varumärket Doctor Cane och väntas generera ca 3,5 MSEK i nettoomsättning enligt Systembolagets prognos under de 9 månader som produkten är garanterad distribution i butik. Därefter är det den inledande konsumentefterfrågan som avgör hur stor butiksdistribution produkten fortsatt har.

"Detta är vår fjärde vinst inom segmentet mörk rom sedan vi vann med Motörhead Premium Dark rom för sex år sedan, 2018. Inräknat vår nya vinst har Systembolaget lanserat tolv mörka romar inom detta segment sedan december 2018 och vi har tagit fyra av dessa platser. Jag är extremt stolt och enormt imponerad över att vårt team lyckats vinna en tredjedel av upphandlingarna. I upphandlingar som bygger på blindprovning är det enbart produktkvaliteten som står i fokus. Med denna nya vinst kan vi konstatera att vi inte bara dominerat inom gin, 5 av 11 vinster inom gin sedan 2021, utan även dominerar inom det mycket populära och växande segmentet mörk rom. Detta är ett bevis att vår strävan efter att alltid leverera högsta möjliga kvalitet lönar sig." säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Läs mer hos Cision
Read more about Umida Group AB