Press release from Companies

Published: 2024-04-12 08:30:00

Dicot AB: Dicot förbereder inför klinisk fas 2a-prövning

Pressmeddelande: Uppsala, 12 april 2024. Läkemedelsbolaget Dicot, som nyligen meddelade att en avrapportering från fas 1-studiens sista del kommer i slutet av april, arbetar parallellt med att förbereda inför en klinisk fas 2a-prövning med sin erektionsläkemedelskandidat. Idag kan bolaget meddela att en partner är kontrakterad för genomförandet av studien och att studieläkemedel har tillverkats av kontraktstillverkaren Thermo Fisher Scientific.

Parallellt med att Dicot snart kommer avrapportera resultaten från sin kliniska fas 1-studie pågår förberedande aktiviteter för att kunna starta en klinisk fas 2a-studie under andra halvåret 2024. Som en viktig del av förberedelserna har Dicot efter en upphandlingsprocess nu valt Clinical Trial Consultants AB för genomförandet av studien. CTC är en välrenommerad kontraktsforskningsorganisation med över 400 utförda studier för såväl mindre som större internationella läkemedelsbolag bakom sig. CTC leder även det kliniska arbetet i Dicots fas 1-studie.

Vidare har den amerikanska kontraktstillverkaren Thermo Fisher Scientific nu slutfört tillverkning enligt Good Manufacturing Practice av studieläkemedlet som ska användas i studien.

”Det känns väldigt bra att de här viktiga pusselbitarna är på plats. Det innebär också att vi har nöjet att fortsätta samarbeta med dessa mycket professionella bolag”, säger Elin Trampe, Dicots vd.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, vd
Telefon: +46 72 502 10 10
E-post: elin.trampe@dicot.se                                  

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 80 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden. Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 5 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.

Läs mer hos Cision
Read more about Dicot AB