Press release from Companies

Published: 2024-08-23 08:45:00

Biofrigas Sweden AB: Biofrigas Sweden AB – Delårsrapport Q2-2024

Biofrigas Sweden AB lämnar delårsrapport för andra kvartalet 2024.

Perioden 1/4 2024 – 30/6 2024

  • Nettoomsättningen uppgick till KSEK 3 008 (0) och inkluderar upparbetad intäkt för bolagets första kundenhet.
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till KSEK -3 087 (-1 854). Fokus under perioden har legat på marknadsbearbetning, tillverkning av bolagets första kundenhet samt kapitalanskaffning.
  • Resultat per aktie för bolaget uppgick till -0,23 SEK (-0,14).
  • Soliditeten uppgick till 66,2% (72,5%).

 

Första halvåret 1/1 2024 – 30/6 2024

  • Nettoomsättningen uppgick till KSEK 3 008 (0).
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till KSEK -4 858 (-3 628). Fokus under perioden har legat på marknadsbearbetning, tillverkning av bolagets första kundenhet samt kapitalanskaffning.
  • Resultat per aktie för bolaget uppgick till -0,35 SEK (-0,26).

 

Väsentliga händelser under andra kvartalet

  • I april meddelar bolaget att man ingår en avsiktsförklaring om 13 MSEK med ett lantbruk i Norge för leverans av CryoSep P.
  • I april meddelades att bolaget erhåller en vederlagsfri garanti om 1,5 MSEK från Almi Invest Fond SI.
  • I maj höll bolaget extra bolagsstämma och beslutade om nyemission av units.
  • I maj offentliggör bolaget prospekt med anledning av förestående företrädesemission.
  • I maj meddelades att personer i ledning och styrelse har tecknat units i pågående företrädesemission.
  • I maj informerar bolaget att intresset för bolaget fortsätter att öka och att utestående offerter har ökat betydligt.
  • I maj offentliggör bolaget slutligt utfall i företrädesemissionen med en total teckning om 4 794 497 units motsvarande cirka 35 procent av Företrädesemissionen vilket innebär att bolaget kommer att tillföras en likvid om cirka 8,6 MSEK före avdrag för emissionskostnader. I samband med detta meddelar bolaget flaggning då Almi-koncernens innehav passerar 10 %.
  • I juni hölls bolagets årsstämma.
  • I juni meddelar bolaget sista dag för handel med BTU blir den 1 juli 2024.
  • I juni uppdaterade bolaget marknaden med en sommarhälsning.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • I juli omvandlades bolagets BTU till aktier vilket ökade antalet aktier i Bolaget med 23 972 485 aktier till 37 670 918 aktier. Antalet teckningsoptioner av serie TO2 uppgår efter omvandling till 28 766 982. Teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner pågår 1-15 oktober som vid maximalt utfall kan tillföra bolaget cirka 14,4 MSEK före avdrag för emissionskostnader. Första dag för handel med teckningsoptioner av serie TO2 är den 15 juli 2024.

 

VD har ordet

 

Intresset håller i sig – närmar oss leverans

Andra kvartalet innebar fortsatt högt intresse med ytterligare kundförfrågningar. Svenska kommuner aktiverar sig och börjar bli mer konkreta i sina frågor och förbereder kommande investeringsprojekt. En bakomliggande faktor är att komprimerad biogas till personbilar och bussar ser ut att avta samtidigt som förvätskad biogas till tunga fordon ökar kraftigt. Den omställning vi förutspått verkar nu ta fart. Under andra kvartalet lämnade vi ut vår första offert till ett projekt i Finland och har intensifierat våra aktiviteter mot den finska marknaden. Styrkta av den avsiktsförklaring vi skrev med en norsk kund nyligen har vi även ytterligare ökat takten i bearbetningen av den norska marknaden. I takt med att projektet i Sverige upparbetas och går mot leverans börjar vi nu successivt redovisa vår omsättning för affären.

 

Under andra kvartalet har vi fortsatt att offerera våra produkter till flertalet nya kunder, vilket har varit ett av våra fokusområden för att skapa nya affärer. Intresset vi såg under första kvartalet fortsätter definitivt och vår offertstock har ökat markant. Offerter är ingen garanti för kommande affärer men skapar klara förutsättningar att komma vidare mot avtal. När offerter begärs in är det som underlag till projektplanering, finansiering och tillstånd, moment som tar tid men är konkreta steg mot presumtiv affär med oss.

 

I de kunddialoger vi nu har så känner jag att vi har en samsyn kring en positiv utveckling för förvätskad biogas i Sverige kommande år. Befintliga biogasproducenter vet vilka vi är och vad vår produkt erbjuder så diskussionerna handlar nu om hur deras tidigare investeringar kan kompletteras för att på ett bra sätt kunna vara relevanta i framtiden. Vi ser även att intresset har ökat hos de som tittar på att börja producera biogas. Ur ett makroperspektiv ser vi att de pågående räntesänkningarna bidrar till en ökad investeringsvilja. 

 

Arbetet med att montera vår första kommersiella anläggning har påbörjats och alla väsentliga komponenter är på plats. Vi börjar nu se hur de olika delarna sätts samman till moduler som i slutskedet kopplas samman och monteras i container. Parallellt pågår arbetet med att förbereda styr- och reglersystem och när allt är på plats genomförs en uppstartsperiod i fabriken. Det är mycket tillfredsställande att se hur det utvecklingsarbete vi gjort nu tar form i verkligheten. När allt är på plats sker leverans till kund för driftsättning, något som vi planerar kommer att ske de kommande månaderna. Det är många av våra kunder som följer detta med intresse och vi ser verkligen fram emot att få visa upp en anläggning i drift.

 

Under andra kvartalet genomförde vi en nyemission bestående av aktier och teckningsoptioner för att förstärka vår kassa tillsammans med ett tillväxtlån från Almi. Vi är oerhört tacksamma över befintliga och nya ägares stöd i den processen.

 

Jag ser fram emot en spännande höst med en helt ny referensanläggning utplacerad hos kund och ett fortsatt intensivt marknadsarbete. Glädjande nog känns både interna och externa förutsättningar riktigt bra.

 

För ytterligare information om Biofrigas, vänligen kontakta:

Jonas Stålhandske, VD Biofrigas Sweden AB
jonas.stalhandske@biofrigas.se
070-38 00 838

Annika Sköldberg, CFO Biofrigas Sweden AB
annika.skoldberg@biofrigas.se
070-53 16 571

Om Biofrigas
Biofrigas Sweden AB (publ.) är ett svenskt bolag med säte i Göteborg. Biofrigas grundades 2012 och har utvecklat biogasanläggningen CryoSep. CryoSep ger ekonomiska möjligheter att producera flytande biogas (LBG) även för mindre verksamheter, något som tidigare enbart varit tillgängligt för större verksamheter. Småskalig produktion av flytande biogas passar för användning inom till exempel lantbruk samt i mindre reningsverk och industri. Biofrigas är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Biofrigas Sweden AB