Reports

Published: 2024-08-27 08:46:44

SyntheticMR AB: Delårsrapport april – juni 2024

Andra kvartalet i korthet

  • Nettoomsättningen uppgick till 11,9 Mkr (21,2), vilket ger en minskning av försäljningen med 44 procent.
     
  • Rörelseresultatet uppgick till -8,2 Mkr (2,8), innebärande en rörelsemarginal om -69 procent (13).
     
  • Periodens resultat summeras till -7,4 Mkr (3,6).
     
  • Resultat per aktie uppgick till -0,18 kr (0,09).


Första halvåret i korthet

  • Nettoomsättningen för det första halvåret uppgick till 29,7 Mkr (37,4), vilket ger en minskning av försäljningen med 21 procent.
     
  • Rörelseresultatet uppgick till -5,5 Mkr (0,8), innebärande en rörelsemarginal om -19 procent (2).
     
  • Periodens resultat summeras till -3,9 Mkr (1,3).
     
  • Resultat per aktie uppgick till -0,10 kr (0,03).

Väsentliga händelser under andra kvartalet

I februari 2024 beslutade den extra bolagsstämman om att inrätta ett långsiktigt incitamentsprogram. Likviden bokfördes under kvartal 2 2024.

SyntheticMRs version 15 av SyMRI har erhållit CE märkning.   

Väsentliga händelser under första halvåret

I februari 2024 beslutade den extra bolagsstämman om att inrätta ett långsiktigt incitamentsprogram. Likviden bokfördes under kvartal 2 2024.

SyntheticMR har erhållit FDA 510K godkännande för SyMRI 3D.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

9 juli skickades ett pressmeddelande avseende uppskattad nettoomsättning för kvartal 2, 2024. 

SyMRI har erhållit regulatoriskt godkännande i Taiwan.

VD har ordet

Svag försäljning i Nordamerika

Med de höga ambitioner SyntheticMR har är utfallet i kvartalet en stor besvikelse. Försäljningen i perioden uppgick till 11,9 miljoner kronor (21,2). Uppsägningar av medarbetare samt privata skäl som påverkade nyckelpersoner i Nordamerika-organisationen påverkade säljprocesser negativt. Situationen är isolerad till dotterbolaget i USA och är nu hanterad. En ny chef är nu i tjänst och två nya säljare började i slutet på andra kvartalet. Efter gjorda förändringar i organisationen ökar det nu fulltaliga teamet verkningsgraden efterhand. Rimligen behövs tid att nå full effektivitet men momentum ökar nu tydligt.

Positivt är att övriga prioriterade regioner fortsätter utvecklas väl. Efter årets sex första månader visar de tillväxt och presterar i linje med våra förväntningar. Glädjande är också att kostnaderna för hela första halvåret ligger i paritet med samma period förra året. Utfallet är resultat av god kostnadskontroll och effektiviseringar i verksamheten globalt. Detta förväntar vi ha positiv påverkan på hela 2024 och framåt.

Utblick

Efter fyra raka kvartal av försäljningsrekord har vi påverkats negativt av oförutsedda händelser i organisationen. Med bestående fokus på våra mål är situationen nu hanterad och hela globala teamet fortsätter att driva åt samma håll. Responsen från alla våra marknader för vårt erbjudande är oförminskat stark.

Genom lanseringen av SyMRI i 3D uppnås en avgörande milstolpe på vår väg mot att etablera en ny standard inom sjukvården. Applikationen ger sjukvården möjlighet att få djupare insikter om hjärnans struktur och funktion, vilket säkerställer en mer exakt och djupgående bedömning av medicinska tillstånd. SyMRI i 3D kommer att göra det möjligt för läkare att fatta ännu bättre och mer informerade beslut vid bland annat demenssjukdomar, multipel skleros, olika pediatriska tillstånd och det växande området onkologi. Tekniskt ger lösningen även möjligheter till utveckling av applikationer inom andra områden, till exempel lever och ryggrad. Med stor tillförsikt fortsätter vi att implementera vår tillväxtplan med oförminskad kraft.

Ulrik Harrysson

VD, SyntheticMR AB (publ)


 


Denna information är sådan som SyntheticMR AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-08-27 08:46 CET.

För ytterligare information kontakta Ulrik Harrysson, VD, SyntheticMR AB, +46 70 529 29 87 ulrik.harrysson@syntheticmr.com eller Johanna Norén, CFO och Head of Investor Relations, SyntheticMR AB, +46 70 619 21 00 johanna.noren@syntheticmr.com.

SyntheticMR AB utvecklar och marknadsför innovativa mjukvarulösningar för Magnetic Resonance Imaging (MRI). SyntheticMR AB har utvecklat SyMRI®, som levererar flera justerbara kontrastbilder och kvantitativa data från en enda 5-minutersskanning. SyMRI-produkten finns i olika förpackningar. SyMRI NEURO levererar flera kontrastbilder, vävnadssegmentering och kvantitativ data om hjärnan. SyMRI MSK ger flera kontrastbilder och kvantitativa data för knä- och ryggradsanatomier. SyMRI NEURO är CE-märkt och FDA 510(k) godkänd och SyMRI MSK är CE-märkt. SyMRI är ett registrerat varumärke i Europa och USA. SyntheticMR är noterat på Spotlight Stock Market Exchange i Stockholm, Sverige. För mer information, besök www.syntheticmr.com.

Läs mer hos Cision
Read more about SyntheticMR AB